做medical sales既你,今年咩環境?

869 回覆
22 Like 232 Dislike
msl咪即係off label sales
你佔無數喺身就唔會俾人捽咩
business counterpart唔到數瀨落medical度成日都見
MSL唔係要有學歷咩?接觸過嘅都係pharm/post grad
留名跟進,想試下
留埋TG先, 有冇相關人士可以TG我
https://www.t.me/Lovelymonabb
之前就係比佢陷害過,無我consent幫我報個位仲reject interview,仆佢個街
佢係出哂名無職業道德
但果時佢喺hays lifescience又真係間間廠都會搵佢
以前MSL人少就係多數pharm/phd
而家MSL位越開越多 門檻越嚟越低
真,依家都見唔少science background都入到大廠做MSL,
P字頭廠尤珍尼亞丫嘛 都唔係啲咩秘密啦
直頭mphil都無只係msc
deliver到老細想佢做到嘅嘢就得 學歷唔係真係咁重要
hays呢間嘢最撚垃圾
又無禮貌又無交帶
求9其交數feel
淨係識影張靚profile pic擺上linkedin
永無錄用
呢間野on79, 我做back office要求要有sign on bonus cover返我轉工無左既雙糧同Bonus, 佢老尾話呢行好少有。佢痴9線唔識爭取就收皮啦,我自己見工咪又拎到
又話我叫個人工太高,我轉個頭去左第二間再叫高多一截咪又有offer
佢剩係想自己有生意,會打壓你叫你接受垃圾offer
我就唔係pharma
不過都係life science senior level
之前有次佢地refer我份工
有得in我咪去見下
屌你條友事前唔諗住prep我,要我主動問長問短
in完竟然無打黎follow up,真係一個電話都無,cls
最近又有條女linkedin我,refer個officer位
我心諗你見我profile都知我做到senior level啦
不過我都好心覆吓佢,話唔喇 我next move一定係望上一級,或者至少都平調with better package。
條女又係已讀不回,屌你少少禮貌社交手腕都唔扮吓
可能佢地真係好多client唔志在啦
總結垃圾公司
接觸過最撚差head hunt一定係hays
如果唔係佢life science啲counsultant有幾個樣ok真係唔太撚想理佢
張profile pic一定靚架
唔明有咩好sell
好多藥sales妹妹都做埋醫生客仔既sp
講緊係可能2-3成都同客搞過
半個sales 半個engine
做application 果邊
有時要跟sales去賣product
不過賣得成無佣分
我之前食過幾個藥廠sales
一致說法
見過真人 有個勁妹妹妹似啱啱大學畢業咁
有冇圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞