做medical sales既你,今年咩環境?

869 回覆
22 Like 232 Dislike
巴打做咩科藥
Can refer!
邊有人番HA 驚過唔到試用
要學好多野
起碼train年幾先
唔貪你d錢唔通貪你離過婚有個女好想做佢後母?
係囉,所以我唔知M記請左空姐要train幾耐入到ot
本身做醫院文員, science degree 畢業, 最近一年個department 搞sim train, 開始接觸多左, 基本操作假人都識, 好基本既野都係班sales到學唔少

最近真係心郁郁想轉去做equipment sales想問我應該開個salary幾多好? 想apply 一間G字頭同P字頭
聽講個空姐好靚女
著晒淫高踭好撚癲
咁樣計我好似有3%
無得咁計既
我見過target 1Q 5M, 亦見過target 1Q得10萬(真,出糧比sales都唔夠)
兩隻product d人工同incentive都唔差多
咁入ot一問一答唔難嘅
教下aseptic technique, 搵人帶一兩次跟case
3-4個月自己跟到啦

問題係你到底係入到去一問一答,
定係自己主動去guide個醫生再offer solution,
從而做到selling
後者係難好多好多,無5年以上功力都做唔到
但麥記近年d sales 的確有參差,
有見過條女入到去contam咗嘢同埋做企鵝
朋友係sales賣device,佢直頭識埋啲手術縫針嘅線,話有時會幫手遞比醫生
只可以係個線櫃到拎去比個跑腿姑娘
再跑腿姑娘幫手開比洗手姑娘

無可能由sales 自己直接遞比醫生
因為包線係消毒,直接用係人身上
Sales 對手無洗過唔可以掂乾淨嘅嘢
所以後者留得低既,個個都身經百戰
其實SALES都有機會上枱做scrub
一樣要gown up同AT
我就係其中之一
唔出奇,跟得case 多你自然都會熟手術流程,只不過想唔想係咁跟case 咁解 年年都有新醫生,又係不停train 識佢希望煩少d 自己
特別係行正一垃圾
個OT長期唔夠護士 咩都要sales 幫
較燈影相都要sales做埋
真咩 咁我見識少
係咪因為你做要跟case 嘅藥?
我做device 咁耐又無見過wor
OT任勞任怨多個免費勞工,又屌得又唔怕你發惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞