做medical sales既你,今年咩環境?

869 回覆
22 Like 232 Dislike
分享多少少 個陣我係行入診所 留意下佢有咩物件 基本上你診所眼見既所有野都係sales , 當然唔計電視機個d啦之後你咪上google search 下邊間公司賣呢d野 再逐間in 下咁
retail 努力去corp , 真係一年一皮咁加
努力d 跑喇
有最就有希望
扮夠女人未
正常都做返幾年OT 先喇 一讀完出黎做會好痛苦 ortho 果堆野見到會好想死
落院做demo 同埋 企定定睇wound nurse 做唔係人人頂到
以為Merck
Medicom 仆街啦,我屌佢老母
盤古初開時,我都入過行做藥sales, 幾年後轉咗行。睇你哋嘅posts, 真係覺得時光飛逝。
我由機廠做起做左8年,宜家上左APAC role叫做終於有Mn幾 annual,基本上做sales cap左600-800k,要再上就好睇機遇

同埋玩法唔同晒,一年飛十幾廿次,搞internal關係多過同客搞關係,辛苦好多
聞說有人part-time教書
真正時間管理達人
有啲老屎忽話以前約埋幾個同事即日來回深圳/東莞
有list俾你跟 但個數一定大到點要你追
如果唔係新onco藥你預多數個醫生都熟過你
主要打關係
medical device計唔計medical
自己2021 開左檔野搞。
呢幾年都叫可以
覺得係device野都可以,呢幾年市場變好快,大檔既幾間反而開始頹
要睇下你識唔識/睇唔睇得明你啲product
工作關係見好多sales九唔搭八,問佢乜都唔識,真係冇乜信心買佢啲野
其實你做distributor係咁架啦
5年經應該一年有一球?應該越黎越好搵先岩

利申:唔識
樓主on9
大廠唔會收你, 細廠做黎做咩

又係bg又要年紀大, 請個fg唔好? 貪你有老人除咩
有一半人做5 年都未有50k

唔使諗咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞