做medical sales既你,今年咩環境?

869 回覆
22 Like 232 Dislike
米高豬走撚咗條友成日爆人啲資料
點解唔直接d講公司名呢,撚知間濕鳩代理個老細姓咩住邊咩
LinkedIn 啲regional post 真係去晒SG
啲HH 揾親我都係啲local post
人工加少少only ,好難說到我轉工
我都有諗過不如做翻local 算
但好似燉咗冬菇咁
所以真係有啲迷惘
加得雞碎咁多就咪轉
幫headhunt跑數咩
香港真係難搵regional post,好多都係sg
例如佢手上有個位 佢會收集哂啲candidate嘅exp expected salary 成唔成功果啲send俾下一個candidate
佢之前就有send過呢啲嘢俾我 大約係咁
A廠 medical manager
candidate 1 5yr exp做過咩廠咩role expected salary 50k offered 45k list哂啲見過呢份工嘅人嘅資料咁
站在求職者立場當然有呢啲資料可以睇住嚟叫價
但你會唔會想自己啲資料俾人咁傳
佢條友好似都出哂名係職業道德
你哋係咪全部都同好多醫生好熟絡?有個朋友做呢行,但佢話自己淨係接觸姑娘同Technician
RN 頂左連埋津貼 接近你月月爆數 仲唔會比人炒
唔比較埋個workload?
下 去左邊
無經驗d sales點會理你, 貪你靚仔咩
男人老狗小咩妹
有冇medical eng Sales嘅低賤奴隸
唔好research出身嘅死毒撚根本唔啱做external facing role
係咪一定要 u grad?
阿哥係醫生 阿嫂係醫生世家 有冇幫助..
成家得我讀唔成書
係未要開床單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞