做medical sales既你,今年咩環境?

869 回覆
22 Like 232 Dislike
諗起眼科醫院張枱都冧
真係唔知係廿年冇換定quality差

我好有興趣開檔嘢自己搞,大家一齊傾下
Ching 想搞咩科
通常Distributor 有數期可能30至60日比診所醫院
如果佢上期未找數係無得落新單
所以落得單就已經入到sales數,除非佢退貨,咁就要扣返條數
sci底應該加大分
同埋做過procurement應該可以吹下話理解醫院採購程序,喺將來tender processing會易上手

請唔請人
呢間伏,比好雞人工,油位益自己友,外人做刭仆街都唔到,近排炒左批人,因冇咗msd某啲代理
有fd做銀行,做番幾年跳下槽上到RM其實都幾好搵,分分鐘搵得多d。
不過Device工作時間彈性D,even 對比某好chur既大廠都係。
工時最少就一定係藥廠,HA既基本上番12-2pm交完功課就可以收工
你好彩,無嘢撈先入去
賣ultrasonic therapy machine 或者 Shock Wave Machine ?
你呢個問題幾好,其實細思極恐
我覺得新人會有好多騎呢嘢,真係聽唔少
你睇吓做cardiac device個d chur到工時有時真係996
老底有幾多
做stent 無pacemaker 咁chur
Pacemaker 要on call standby
仲有EP一個case都搞你3個鐘up都唔奇

家陣係咪一年10k 加幅
懷疑同你係舊同事
中上層係meeting animal ,超勁多paper work, email,伴君如伴虎,日日謹言慎行湊老頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞