買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
如果要睇幾個牌子demo

可以去旺角西洋菜街頭果2大電器舖
佢地算係比較調色唔會差太遠 最重要係啲demo 機最多
Panasonic TH-48LZ1000H 行貨
$76XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 7.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
8. 光度高達700nits
9. 5年保養

Sony XR-48A90K 行貨
$119XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭

LG 48" OLED TV C3 OLED48C3PCA 行貨
$119XX
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
同Panasonic TH-48LZ1000H比邊部性價比好
C3行貨減咗咁多嘅
對,我都係睇price.com
48LZ1000H秒殺啦,根本完全唔同級
請問Panasonic 平咁多有冇伏? 定係佢哋都係用同一LG panel?
水貨 55” LG C3 /C2又OK嗎?
Panasonic因為清貨先咁平

55C2水貨已停產冇貨

55C3水貨冇問題

購買水貨電視我推薦 盛...澤
都係LG WOLED PANEL
咁我落一落去睇吓呢部先
蔗渣價錢入OLED
蔗渣價錢,燒鵝享受
LG 同Samsung 水貨同行貨除左保養有無分別?
咁唔好彩過左1年壞左少少野可以去邊到整?
盛..澤有師傅維修

系統一樣,功能一樣

購買水貨電視我推薦盛..澤
1萬內想買50吋OLED係咪無可能
Panasonic TH-48LZ1000H 行貨
$76XX
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 7.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
9. 5年保養
好似幾吸引,a90k好似仲貴左。平一大截。係個os 虧啲同冇airplay
不過畫質一流
想問下冇airplay 有冇代理方案做到iphone例如 link youtube 片播去電視咁?
要其他巴打答,Pan記內置既Youtube應該都可以投放

我唔手100%肯定
請問A95k 55同TH-55LZ1000H 邊部好
A95k
好似等下年買A95L穩陣啲?
起碼都叫第二代qd oled
早買早享受

你可以等既
睇唔到香港電視台,應該係台灣版

全世界得香港同台灣有日本製
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞