買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
5k 内
subwoofer 都可以放地下 / 冇都可以?
thanks
可以放地下

samsung Q800B Q800C
denon home bar 550 果d 又如何? 🙏🏻
冇向上喇叭,等於冇Atmos效果

內置低音單元比唔上Subwoofer

一係Denon S517算啦

一係你就加買subwoofer比550
一係三星Q700B Q700C
其實如果只係想cast電腦/手機youtube去電視,應該唔需要Google TV?Samsung/LG/Panasonic都冇問題?
手機youtube冇問題
無線cast電腦隻隻牌子方法唔同
Hmm。。將來再研究,今年換電視為咗確保兩老可以cast youtube所以繼續買Sony
只係睇 TVB 真係唔駛買 OLED
Netflix /D+ 都唔係部部戲有4K ~~

只有打機係需要 OLED
OLED睇戲睇Youtube都靚
不過講番原來都有個tricky位,一定要sign-in電視個youtube一次,之後先cast到(所有人,不限sign-in者)
SONY A80L 咸片17xxx 送ps5
Sony機送到上門係咪唔好自己拆盒自己裝
要等sony師傅上嚟搞?
等師傅搞啦
一定原箱不動等師傅
好吸引! 不過我見百老滙買 LG OLED B3 送 LG Aero Tower(好似係) 都好似唔錯咁
A80L靚過B3
LG送部二合一,一手都係3700
等其他人買完LG放出來仲平
巴打,請問如果budget 3千零蚊 有無啲咩50吋既選擇?主要比小朋友睇謝謝
什麼

咪差唔多
Samsung 50AU7700 行貨
$35XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約250nits

Samsung 50BU8100 行貨
$38XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約300nits

LG 50UQ8100PCB 行貨
$39XX
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen5 影像處理器
7. 光度約300nits
唔該巴打,想問行貨係咪都係盛澤買?
no, avlife

盛澤只賣水貨
唔該巴打
廿凜巴都覺得sony 粒processor好睇d
B3果粒仲要係a7,唔係c3既a9
我一路都覺得a80應該係c同b中間,唔係同b同級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞