買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
見到dolby以為係sound
ok 唔該ching, 我做下research就決定
you are welcome
去豐澤睇SONY冇哂X80K
諗住買X77L/X80L 50吋
兩者差1000蚊 X80L就話馬來組裝 X77L就越南
睇落兩部都差唔多點揀好
打算掛牆 又要加多1K
X80L有廣色域,睇HDR最基本需要
CU除左新啲貴啲, 比較BU仲有咩分别
行貨而家邊度買平
冇咩分别, 純粹因為新款先貴
AVLIFE
一年後CU8100就會係BU8100現在既價
你可以睇到當中的利潤
BU8100就算$3300都一樣有利潤, 分分鐘生產成本只係1千以下
55x85L好撚貴
$10990
有FALD, 算升級左
如果想平可以考慮水貨55Q70C, 剛減左價5千中
呢個價係咪唔要贈品?我要買埋850掛架
咁睇落好似行Q70c抵屌啲(連送活動架)?不過QLED會唔會好短命
$10990 冇贈品
X85L配WL850唔係太值得喎
QLED = LCD, 同OLED完全唔
X85L係比Q70C好D, 有分區控光, 黑位有時會好D
AVLIFE
$11990左右, 送$500超市卷, 天線 + Sony SU-WL450 固定架
55Q80C仲平過Q70C
AVLIFE $11480送Samsung Galaxy A34 5G手機 (值2800-3000左右), 天線 + Samsung WMN-B05FB 全方位可移動 Slim Fit 掛牆架
55QN85C
AVLIFE $13,980有$2000 NowE 電子禮券 + Samsung Galaxy A34 5G手機 (黑色), 天線 + Samsung WMN-B05FB 全方位可移動 Slim Fit 掛牆架

仲要可能門市折實價可能再平
如果贈品有用都可以考慮
巴打們
想買部電視機比老人家
佢地舊機40吋用左10年LG
想換一部50-55吋
老人家睇Tvb 同新聞多 所以不用oled
有無咩牌子同型號穩陣
Budget $2500-5000
謝謝
點解55Q70C咁快減價
19000入手55吋Sony A95K尾水點睇?
可以
水貨下一水先減
又無限budget?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞