買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
恭喜巴打
有冇Samsung 65"qn900b 8k tv 水貨推介
好少巴打買8K電視

Samsung 65QN900C 水貨 (1344個區域控光)
2XXXX

1. 120hz 廣色域 8K VA LCD PANEL, 對比度高(180000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Neural Quantum 8K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有6.2.4聲道, 有OTS PRO功能(物件追蹤定位發聲), 共90W輸出
9. 有one connect box, 方便整理線材
10. 支援Q-SYMPHONY
11. 光度高達1500nits
12. 防反光
13. Zero Bezel邊框
14. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
thx bro
水貨900c 應該接近3皮..?
荷包唔多,想搵返2022款既900b足矣
我幫你問下盛..澤, 睇下仲有冇得訂
點解要8K電視?追求佢無邊框?
因為得1米-1.2米視距..4K我怕有粒粒
駁電腦用(3080跑唔起高畫質都冇所謂了....)
但都想試試8k 細膩度
ok我問緊佢地
唔該晒CHING
有睇過price.com ,但D價唔知真定假
price.com行貨都係212xx, 不過未必有貨姐
8月是否正值新舊型號交替既時段
爬文亦留意到LG qned99 65" 8K 仲平
正常5-6月替
原來係咁
QNED99都可以既,不過都係唔知有冇貨
不過QNED99CPB係2021款
原來2年前產物..怪唔之得咁抵
月頭買左 除左無app 裝之外真係平靚正
今日經過間pana shop 見陳列機都sold out
LG C3應該裝咩上牆架好?
最薄個隻固定架得12mm好似好正,但驚之後再插port位會好難。
活動架就多功能d,但成5cm,仲厚過部電視,我又驚裝完其實唔會用

有冇巴打有選擇經驗?
我部Sony 上咗牆都插唔撚到線,要枱返落黎插,屌
請教一下,房電視43", ~$5k
想機身薄d, 平時睇下youtube/波, Netflix, 打switch
有咩推介
sony隻活動架薄過固定
想問samsung QA55Q70BAJXZK 同 sony 85K,點揀好?
冇分別
咁仲有 Sony 80L 3 選 1 呢
1. 55X80L用IPS, 黑位漏光比較嚴重, 黑位泛灰, 不過IPS可視角好, 佢冇120HZ PANEL同冇HDMI 2.1
2. X85K同Q70B其實已經冇貨, 轉左X85L同Q70C, 不過55X85L好似未到貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞