買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
美國空運分分鐘夠你比差價買行貨
外國版接收器唔同, 制式唔同, 香港跟大陸行DMBT
萬能既巴打help help me
去觀塘廣場會有
有間專賣電視野
睇你牆身個頭呀
有線用尖頭
電視個邊就係呢種
想請教48吋除左panasonic 減到TH-48LZ1000H, 有咩選擇係$8000以下?想有10-bit, 最好有airplay咩panel 都冇所謂。我有sound bar 同chromecast

同埋想請教你地用d 簡稱係講緊邊幾間鋪? 全部係深水埗? 想去睇但聽你地講TH-48LZ 可能已冇貨,想有多兩三款次選
想問優越影音有冇人買過?有冇伏?
購買行貨電視 大鋪 推薦 AV..LIFE
購買行貨電視 細鋪 推薦 AV...OUT...LET, HD...LIFE, 偉..明

$8000以下要OLED得PAN記水尾48LZ1000H

以下係LCD電視

Sony XR-50X90J 行貨
$82XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, GSYNC, HDMI 2.0x2
9. 光度高達750nits
10. 日本製

LG 50QNED81CRA 行貨
$75XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角高
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度約600nits
有巴打中過伏, 比我同其他巴打救左
qled 同led 比係咪好明顯睇得出質素好d
QLED = 有廣色域 + LED背光既LCD電視
LED = LED背光既LCD電視

QLED=/=OLED, 佢唔同級別, QLED沒有OLED任何優點
三星電視係唔係好易壞?
如果每日煲12個鐘劇 捱唔捱到5年?
售後係唔係好差?
電視壞唔壞好多時睇彩數, 使用環境, 使用習慣
唔該巴打!
AV 都冇貨了。

HKTV Mall 有幾間都係係7字頭,寫行貨但產地馬來西亞,有冇問題?
謝謝回覆, 朋友睇中咗s95c, 屋企人日煲夜煲mytv劇,未用過三星驚好快壞
對岩公乸頭
岩插就得

日本城有兩款
公乸
公公都有

要睇清楚
step巴
我去左av _____ 試完
S217 啱我多d,$1280 可以一試
samsung 嗰d 我老婆話個soundbar太大唔比我買
同你果隻LG比呢?
S217 1280咁平
試完先知宜家嗰隻垃圾黎
係,平過哂我係price.com搵既

試聽過最重要,耳聽為實
AV生命?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞