買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呢吋啲抹mom 水勁多人乃過野
用s95c 煲tvb 劇咁浪費
又過唔到海關 慘。。。
OLED 每日煲12個鐘劇, 邊部都死la
應該係話咩電視都好易死....
想買43 吋玩ps5 睇下YouTube boer有咩推介 謝巴打
腸油
Nowe 打錯
Btw想有語音輸入airplay
可以
LG 42" OLED TV C3 OLED42C3PCA 行貨
$102XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 光度高達700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出
10. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲

Sony XR-42A90K 行貨
$113XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度高達700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭

Samsung 43QN90C 行貨
$84XX
1. 144hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(100000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. MINI-LED背光系統, 360個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光

Sony KD-43X85K 行貨
$55XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits
有無清潔電視套裝推介?
眼鏡布
介唔介意俾我問下
Sony A90k同A95k其實差啲乜
我見價錢差成7-8k
個分別值唔值得呢個數
都唔同尺寸
1. 48吋同55吋
2. A90K用LG WOLED, A95K用三星QD-OLED
3. QD-OLED色域高15-20%, 光度都高15-20%
4. A95K喇叭數量同輸出比較高
5. 日本製信仰貼紙
Thx
想問下LG C2 同 C3 冇冇咩大分別
搵唔到C2了, 不需要比較
C3更新左影像晶片
如果有一點點真係抺唔到, 用唔用清水?係咪完全唔用清潔劑?!
唔用清潔劑
眼鏡布+清水
因為個位唔夠大,所以我買 A90K ~
開心使用中,琴晚 PS5 開返隻地平線,真係驚為天人
恭喜巴打

點驚為天人
主角真係好樣衰
我買左C2 42” 但未送貨想睇下差2-3000蚊既話,咁寧願買部新嘅C3
C3膚色比較紅潤左
咁慳番啲錢算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞