買電視機 / 換電視機 集中討論區 (153)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
33000- ps5 $4300 - xm4 $2000 - s2000 $3300- 牆架 $2000
ps5 官方減左價到3990
s2000根本唔值3300咁貴,2500都要考慮下
牆架都係只值1000
如果計原價,s2000 claim 3990添
用緊lg b7終於壞
睇呢可以轉會
轉A95L
轉A80L升級不大
其實以畫面質素黎講s90c先最抵玩
雖然畫面質素以外差d,要考慮下博唔博
搏什麼?
電路板易壞,保養服務差過對手
內置喇叭差,冇Dolby vision,核心演算法都唔夠好
內置喇叭差
不過S95C, S90C價錢進取
啱啱睇完HDTV test a80l Vs s90c
佢話2023 LG 同Samsung 內置喇叭衰過2022
冇得同a80L打,a80L係noticeably better
不過s90c係s95b換皮,1000nits 碾壓中階woled
S90C喇叭係降左級, 差過S95B
S95C, QN95C, QN900C會好好多
但係高階比得起錢就直上soundbar la
中階其實更加應該做好週邊野,唔好左cut 右cut
S95C + 1300 仲平過 A95L 🤪
SONY X80, X85, X90都係咁上下
高階唔堆料會比人屌
識貨喎巴打, JBL BAR 1300
JBL 1300唔係萬4咩?
s95c 淨機萬5
a95L 減走贈品都係23k
65 吋 Price 😅

如果 S95C,配 990C 玩 Q-Symphony 好 D 定用 1300 好 D?
太貴啦
And 信lg oled panel多啲
我見你話轉會
上LG G3
應該c3/a80l
依家仲有部c2當Mon用
想分開電視用Sony
q symphony 就算la
我兩個都未聽過,不過我估去到呢個lv表現都唔差幾遠,反而個價錢就差得遠
同你唔要a95l要s95c原因一樣
梳化貼牆,1300 有更多機動性。

電視未揀定,睇埋 A95L 真身先決定,不過外國又就出 MZ2000⋯⋯
1300低音應該非常恐怖
我聽BAR 9.1個SUBWOOFER已經非常恐怖
55吋計落一皮野到算係咁 開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞