(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
連登有部份白卡係以攻擊D無仇無恕
好地地都要搞到你唔開心/嬲為樂
平時應該比人bully得多果種
呢D人其實唔洗上心.現實生活都係果種咩都串咩都埋恕
比身邊朋友好心忍左佢D皮氣但心入面笑鳩果種人黎
我老母係扮唔小心/靜靜雞趁我唔喺屋企就掉晒我細個所有公仔
假膠?
果兩隻公仔又唔貼出黎, 等睇下有無人放2手
話重酬又得$2000
老老實實你冇圖淨係口述想畫3d圖
2000蚊可能連其中一隻都畫唔到
口述改黎改去都唔知要revision幾多次先做到你記憶想要嘅效果

不如試下喺度講出嚟睇下玩具台既巴打幫唔幫到你仲好啦
你唔問埋樓主如果佢老母死左會唔會掉佢啲野
好大機會係佢老母見到啲公仔會唔開心,樓主坐底同老母傾好過
咁講啦
啲公仔無左的確係會唔開心
但唔需要對你妹有愧疚
如果你妹在生,佢成長後都會扔咗啲公仔
換啲對佢嚟講更重要嘅嘢

而家佢唔係度
對佢嚟講公仔唔重要
你哋先係最重要
好心你唔好咁癡線啦
日日都預自己會唔見嘢嘅咩 人哋又想唔見嘅咩
形容下係咩公仔都好啊
咩資料都冇, 點幫
你其實可以上網搵啲類似嘅公仔相再加多少少形容唔同嘅地方,應該真係有人可以搵到比你
我係依行啲人
近期係有job freelance 判咗出去都係動物喎
樓主係咪想判上判 打下感情牌 2千蚊搞掂set 嘢
可能一個唔想觸景傷情
一個就唔想放低
唔好比假希望
佢連圖都冇 廿萬都唔會做到佢想要嘅野出黎
2000蚊 你FD肯做都只會搞到唔開心
除非佢當係做義工 仲要自己貼錢貼時間做一個半年嘅project
2k 度身訂做一樣嘢
其實真係好少錢
樓主真係要調整下budget 先
人要move on嘅
你呀媽都幾仆街
老實講畫過整過好唔實際,一黎你自己都形容唔到,二黎畫個個又未必有能力畫番一樣,最後整出黎個下亦一樣,顏色、形狀,物料悄為差少少都會成隻唔一樣,所以學上面咁講,你有相可以搵番其他貨源出黎先係正路做法,如果相都無,都最少搵下感覺類似既公仔先再搵人整
貼相同形容下咩樣,幫你整
如果你想整毛公仔,2D就夠
但想真係似樣,要公仔正側頂圖(有機會要埋底)
物料、顏色你都要大概知喎?

其實調返轉講,呢啲公仔如果當時係街買到
我覺得會唔會試下search下啲eBay呀,或者Google 搵下先

假設你搵果隻係貓公仔,你打哂啲key words
Brown Cat plush, big eye, 1996呢類
係時候放手
你形容下啦
如果係喺香港買嘅,實有人買過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞