(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
推文
人都走左就放手啦
當年老豆走左我都丟左佢好多野
有d野在心中就得
只能夠幫你推 希望有能力嘅人士幫手
你媽媽放低咗,你都試下一齊放低
可能佢丫媽抌咗佢係因為每次見到都會睹物思人
白頭人送黑頭人 仲要係自己生出嚟既仔女 傷心程度唔會俾樓主少
幫推
畫到啊,但print咁大隻好貴喎
明白樓主有幾痛, 樓主加油
睇都好心up,希望你可以走出嚟,妹妹都唔想見到你咁
加油樓主 我有隻公仔都陪左我25年 好明白你
過來人 同意

後面嗰隻斑點狗就係#496 第7隻!!!
又喺舊相簿搵到,好開心
我覺得係因為樓主應承左阿妹 無論如何都會KEEP住D公仔 所以咁執著
雖然我知好難令樓主一時三刻就可以釋懷
但可能呢個喺個契機 相信阿妹都會想你釋懷
另外都認同樓上有其他巴打所講 可能你媽咪只喺觸物傷情

祝樓主早日釋懷
丟左媽媽佢
樓主可以分享下同細妹既開心事嘛?實好深刻
樓主 首先同你講聲sorry
見你耐冇覆 陰謀論誤會咗你
我都好明白公仔有幾重要
如果有日我冇咗佢哋都會好唔開心

然後我嘗試跟你嘅描述搵咗下面嘅圖
有啲真係比較難fit
希望你借相似/唔似嘅feature 再形容詳細少少

- 紫色大眼兔仔係 膠眼?刺繡?
紫色有機會係復活節兔仔 記唔記得有咩配件?

- 藍鴨仔唔算多 但真係唔見有帽嘅
帽係cap 帽/紳士?漁夫?咩色?係固定咗嘅?

-恐龍好似唔識噴火 所以我search 咗龍
你睇睇個火係咪類似下圖?再形容下

-藍河馬嘅口係可擘大定係本身就係開口?
點樣嘅藍?藍河馬真係好多 但開口都唔算多

有咩幫到手再話我知
但始終你自己先認到
最快一定係自己搵

你可以試吓google
'vintage 90s plush toy (顏色 動物)'
可以試下以下嘅牌子:
ty (好多人都有講)
nanco
lemonwood asia
dakin
commonwealth
eden

希望你唔好太執著搵/整晒佢哋
如果擁有得翻多一隻已經好珍貴了
同埋你妹妹一定唔會想你咁自責

就咁睇隻熊個鼻同呢隻有啲似
但搵唔到樓主嗰隻色
自撚私到Asian Parents
樓主 好話唔好聽
呀妹都死咗十年 唔見咗十零隻公仔你呢幾年食唔安瞓唔落
似係你放唔低多過呀妹放唔低
火燭上嚟你呀妹都會想你走咗先啦

不如試睇睇心理醫生 搵吓有咩心結未解好過
雖然好病態

但係如果真係要做 試下去midjourney
比幾蚊美金 慢慢改 改到似樣再放上嚟 再搵人幫你搵二手
當你唔想要二手 起碼有個樣比人跟先
你咁樣距離3d modeling 好遠
可以買差唔多既公仔 之後拎去一間叫kobe gift既鋪睇下點整得似 我之前拎過隻好殘既得得b去整 都整到好似岩岩買返黎咁

多謝你先
今日我喺舊相簿搵到藍色鴨仔嘅相 😭
其他公仔我聽日都會試吓自己畫出嚟先,雖然我畫畫好肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞