(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
我記得有啲改衫舖可以幫手補
我識3D Sculpting ,睇吓會唔會幫到你手
TLDR
笑死
樓主呃人疑點線索如下

1. 10年前唔見既野,想搵返,手法上第一感覺居然唔係有冇二手/貨尾,而係咁專諗到做3D modelling
我行外人,唔係呢個post, 真係唔知而家啲公仔係用3D繪圖做個模先
就當想搵返,點解唔係酬金徵畫畫,2D去還原返有關外表再搵玩具?

2. 從個人心理黎講,情感上亦有問題,居然係想要一個極有機會還原唔到既新公仔,係同想回憶返起阿妹呢件事嚴重矛盾

3. 完全無法提供任何有關10年前既線索,非但證據完全不存在,甚至連口講既線索,除咗「動物」呢點以外,完全無法提供

4. 中間有人offer過3D繪圖以外既幫忙,樓主完全不回應

5. 中間有人提到, 最近行內正好有動物3D modelling既job請緊freelance

6. 樓主聲稱為左呢件事願意dum錢, 中間有人提到, 就算要生產一隻公仔, 友情價都要10k一隻, 樓主就答願意生產500隻公仔, really??????
講緊總數100k以上, 然後2k「重酬」返幫手畫圖既人????

我作為真係經歷過類似事件既人
見到咁樣真係好嬲
本來我以為自己放低左
樓主一個騙子勾起我d回憶dllm
逐隻逐隻講啦
可能呢度會有人有或者Carousell有添
一隻一隻搵返嚟啦
唔使急
是咪豬嚟?
放低啦,你妹妹都走左咁耐,你媽媽都係想你好,唔洗成日掛住,將你妹妹啲相放係手機,得閒攞出黎緬懷一番就可以
x2
唔敢洗,驚一洗佢會殘得仲勁或者啲毛更加1999
盡量手繪,畀啲線索,如果有人認到就慳番一大部分錢,希望你可以幸福
blocked
笑死 激到你班小學雞😂
少少意見
你搵廠做會好貴,亦冇需要
搵人打辦,3D print出嚟會實際好多
幾千蚊左右一隻,但會單色
可能要再搵砌模型嘅專家幫手
有實體相嘅可以scan上嚟
矇返啲人樣/重要訊息 咪可以有啲線索先
幫你推
淘寶有手作人幫人一隻一隻整架
6個個
樓主唔係話問過工廠
最少要500隻先幫佢整
所以佢先想搵人幫佢畫咩
上面都有巴打講左,
如果願意生產500隻
拎出黎舊錢相信係好易搵到二手

以上每點單獨都解到通
全部加埋就只指向樓主係騙子
記得呢間嘢,都唔算平,但係幾靚都買咗幾隻
真係好多動物公仔
你之前唔係一直都驚會比啊媽扔左佢咩
當然可以
只要佢有相, 淘寶一定有人整到一隻出黎, 都肯定唔洗2k
但問題係, 佢要既係3D model
$2000@先合理

不過樓主應該細無經濟基礎

不過算啦
依d識嘅人肯做都一定當做善事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞