(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
呢啲人覺得畫公仔 build 3D model係一、兩個就搞掂既事
完全冇諗過幫樓主嗰個人可能要用一個星期放工時間黎搞
咁難得上咗熱門
樓主你詳細講下係咩公仔 大把人睇/搵
幫手推
其實當年喺屋企出現嘅公仔都係街買
一定係上網搵二手最快

如果係手造,其本上你畫到都做唔翻,仲要講緊得咁少budget
push..

成件事好可疑
未上熱門之前已經覺得怪
aggered
完全唔明點解唔畫幅印象圖出黎俾連登仔幫手搵實物算
連係咩動物都唔講 有幾重視啊

搵廠整公仔其實要既係2D紙樣圖,唔係要3D,樓主你作都作得好d

樓主回應下好喎
佢聲稱有實體相影低
但之後就潛咗水
佢都唔想係要公仔
只係想要個3d model
推到樓主回應
比起你哋我感受無咁hurt嘅,只係一份我好珍惜嘅禮物無咗,當時我有試過去了解咩叫3D print希望整得返出黎,學樓主話齋嗰刻心態真係「錢唔係問題」,太痛心,後尾因為朋友都勸我放低我就放棄咗逼自己let go

嗰刻我真係無諗二手,我寧願唔係100%還原都唔想件嘢有其他人擁有過有其他人嘅記憶,簡單講就係需要個情緒容器

一路睇篇嘢一路感受還原咁,如果作故事可以作到咁多細節,個心路歷程都咁細緻,我真係覺得個人都幾恐怖,講幾多大話先練得成
我冇話呢樣係一樣好簡單嘅事
你以商業角度來講梗係underpaid 啦

咁樓主都係想睇下有冇人幫都佢啫
咁你幫到咪幫囉
思想實驗:如果樓主阿妹仲係度
啲公仔係咪一定仲係到,唔會俾老母dum?
樓主你就當係佢生前整唔見

利申:老婆過左身,我dum左好多野
因為啲野本身淨係預佢用
佢人唔係到不如清左佢 好過啞位唔知點
唯一唔可以唔見既野就係佢啲相
我backup哂 每日睇返 回憶下個陣開心既感覺
公道講,2000絕對稱唔上重酬,整十幾隻3D分分鐘最低工資都冇
唔係話樓主應該要畀多啲錢,但如果有巴絲願意2000幫樓主整,希望樓主知道人地其實係做緊善事幫你,好好多謝返人
仲有話唔見咗十幾隻但總數有30隻
真嘅晨早影晒無掉嘅畀人睇咩style再問點整圖 宜家十幾頁都噏唔到係咩嚟

一開始話無晒相 後期又話見到相簿有 嗰幾隻又唔貼出嚟
已經有幾個人問樓主拎聯絡方法 醒小小啦
唔係唔可以好心幫人
但幫人前可唔可以睇吓嗰條友值唔值得幫
push
其實係
如果嗰樣嘢真係咁重要
就算買返一模一樣嘅嘢都唔係個回事
有價值嘅唔係物件本身
係背後嘅意義
冇㗎喇,未戒奶?躝返伯母個閪入面,唔好出嚟獻世
但回憶完嗰下嘅失落感真係好痛苦……

樓主三年前註冊,到咗今日都仲掛緊P牌,即係呢三年嚟連180日都冇上足。咁耐冇嚟,今日特登上嚟求3D model
前幾日喺相簿搵到其中兩隻公仔嘅相,諗住搵公司做番佢哋出嚟

正常人都係睇下市面仲搵唔搵到先啦 一黎就整3d

相呢

好可疑
我覺得媽媽可能係觸景傷情
希望你唔好自責亦唔好怪佢
樓主咁耐都唔上水
懷疑伏 唔跟車咁貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞