(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
佢識咁諗早就做左
但你睇佢啲回覆 佢根本唔想自己落手做
唔識形容佢 就好似拎舊錢出黎叫人幫佢做好舊野就算

見有圖 幫你勾咗隻熊仔線
等樓主易啲整 希望唔係假膠
其實拎住你張圖 畫落塊布到
自己手縫兩下 再釘啲眼同鼻落去
唔釘咪再手縫線落去
再唔係咪買部衣車返黎用
依家啲車衣都好易用 又有youtube教點樣用衣車/手縫
再買幾舊棉花塞落去
都叫做整好左一隻

唔明點解一定要堅持用圖整公仔
就算無圖 自己畫落去塊布到
唔岩咪再改
依個世界無野勁得過自己親手diy
就算佢妹仲在生都係咁話 收到親手diy既公仔一定感動到喊
睇到喊曬口
但我相信你妹妹都唔想見到自己哥哥咁樣
3D 做出黎唔會係毛公仔嗰樣野
講一隻要1皮既係唔係會放fur? 用fur 3D print 都做唔到出黎
唔知真定假, 如果係想做返出黎,唔應該用3D, 用3D做返出黎件事感覺好怪
anyway, 試吓放低
同埋我叫佢放手個意思係想佢有依份回憶之餘
仲可以走返出黎過生活

我明你意思 過去個份回憶/痛苦同依家既佢係可以共存
但唔係要不斷沉淪係過去
人要活係現在 同埋向前看
我明無過去又點樣黎現在同未來?
但佢不斷留自己係過去就無意思
佢拎3D 我估係啲廠 要3D圖去出紙樣
因為而家好多都係咁出圖
夜麻麻 瞓先
樓主上下Aurora World個網
好多唔同動物公仔,喺香港開過

我覺得要問返你父母帶過佢去邊度玩,嘉年華、主題樂園、冒險樂園呢啲,查返當年屋企附近商場有咩賣公仔嘅舖頭

就咁睇圖,似係啲大廠整,唔係啲山寨嘢
你搵返現有啲公仔,睇吓個標籤啲字,如果未甩哂嘅你逐間廠google下

其實有啲多事,不過口痕想講兩句,請見諒。

珍惜下眼前人同愛錫下自己
或者你媽媽只係唔想觸景傷情先會處理啲公仔
又或者係想你move on
但都仲要俾唔理解嘅你怪責,而要同你道歉
希望你都俾少少時間關心下媽媽,陪多啲媽媽
我都試過唔少on9客真係以為撳一下就有, 我解釋俾佢聽佢仲寸9我佢自己好熟呢行做咗好耐
咁我話咁如果跟你意思你應該都知道唔平, 最後我報咗廿幾萬俾佢做一張圖
佢就收皮冇出現過
漏咗講 你可以試吓email啲廠
講你個故仔 我見外國有啲人間唔中都搵得返啲絕版嘢
好老實幾舊水一張2D真係出statement 叫ai gen 好過,又要改又要盛,當好好人只包三個version,之後要DLC式加錢 最後都係過千 因為頭三張冇可能滿意 已經唔好講detail 位
我當設計師最低工資,都每個鐘40啦,畫張圖真係鳩畫咩 AI 式改兩次夾埋點都十幾個鐘幾舊一張圖已經係義工咁做
揼錯你都信?
唉屌你收嗲啦
點解唔係去搵牌子
邊間廠做
唔係去問玩具醫生有無見過
堅持要整3d
push
有間叫Build-a-bear嘅舖頭可以自己揀咩樣/customise同親手整公仔
如果你真係整唔返,可以當親手整隻新嘅公仔送俾妹妹,收到新嘅公仔佢都應該好開心
有冇諗過翻譯做英文post 去reddit?
個度人多,有機會有人認得d公仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞