(長文)媽媽揼咗妹妹啲遺物 (重酬徵3D繪圖高手)

837 回覆
3996 Like 145 Dislike
呢位ching 不如井多少少
單freelance 判緊幾多錢一幅圖/一隻動物?

本身上面提議過樓主post 相上嚟
點知四個鐘後翻嚟睇都係咩都冇
追post 後覺得真係幾可疑
圖又冇幅 咩動物又唔講 仲潛埋水
由頭到尾淨係想要肯$2000接嘅人嘅contact

深深覺得比樓主欺騙咗感情 好撚嬲
想睇吓佢到底想食幾深嘅水
為錢呃人同情心真係好低賤
二千蚊諗住整十幾隻
後期又改口話整三隻都好

樓主如果你咁清白咪post 舊公仔相上嚟講清楚
係 所以加加埋埋就覺得佢係騙子咁既感覺
影兩張相上黎 驚俾人認得出咪打格

btw樓豬一開頭都有講到2D都OK
所以其實唔洗一定要3D架嘛
自己用autocad畫幾個圈圈加啲動物既角/耳仔上去
再拎去其他software/cad入面填埋色都OK啦

再唔係咪用AI囉 依家有AI 放相簿張相落AI都可以整到大概既出黎
自己唔識用AI唔緊要 可以叫識IT既人幫手用AI
但佢就真係好執著係個"3D modelling"上面

所以如果真係騙子 無論個目的係乜都好 都真係幾恐怖
今次真係要推爆
真係好可疑,完全無任何線索,咩色咩動物大細咩表情風格都可以講下啦,潛埋水咁,不如出嚟講多少少
單純指出守舊傳統思想害左唔少人
你就起曬槓咁
係到自我感覺良好
你估個個都家庭和睦天下和平架
連登仔乜都可以搵到
我幾相信就算佢相簿張相係影到隻公仔得一粒眼都可以搵到
如果冇發生過好難作到啲咁嘅故
呢啲人嘅思路真係好恐怖
唔係話唔想幫你 問題係咩資料都冇 點幫?
識得有人整手工毛公仔好靚 但首先你都要俾d描述先報到價俾你
更加唔好講人地畫圖/手工/同你溝通都要時間同技術
你得$2000 budget既話 人地幫你真係當做善事咋
你都唔合作講多少少資訊 得罪講句你只係嘥緊大家時間

同埋想講
整毛公仔應該好少可要用3D model
如果你真係想用3D model既話 個成本只會更加高(而且係好撚高)
建議你當慳錢又好 當係俾自己一個機會move on又好
算罷啦
嘩你想像力都幾豐富
一句說話可以推到咁遠
咁又唔係樣樣都要真係發生過先作得出既
以前舊高登/依家連登都有好多故睇
都唔係每個真人真事改編既
再加上依家乜人都有
正所謂FF無極限啊嘛 作得出咁既故都唔出奇啊

可能咁岩樓豬係想做文學作家想出書
又咁岩想做埋3D modelling個範呢
指出家和萬事興依種垃圾守舊思想就叫攻擊人
你會唔會有少少被害妄想
嘩唔講仲以為依個post好歡樂
已經講咗有舊相可以scan,再唔係用手機影,冇相就上網搵近似嘅公仔同埋手繪當reference,不過樓主完全唔回覆……
你老母都on9嘅
唔理咩原因冇問過人就揼鳩咗人哋啲嘢正仆街嚟
仲要有講唔好揼
幫你推希望可以做得返佢地出黎
有時啲公仔每一隻都寄予咗某啲情感
係我心目中佢地都係無價,好明呢種感覺⋯
樓豬有機會係呃人架
咁耐一張公仔相都冇
你班仆街真係唔識玩
玩一陣就搞到樓主收埋皮
係佢唔識放長線釣大魚
如果佢放一張半張既相上黎都唔洗咁快收皮
或者佢俾多啲啲描述都唔洗咁
都冇諗住玩佢
係佢已經冇得再自圓其說落去
建議你睇埋#306再考慮吓要唔要幫樓主
騙徒手法真係層出不窮

哩張相係我scan相簿既相,1997年影既
裏面啡色既bear bear熊同埋青色既大笨象都俾媽媽揼咗
我搵緊公司整番佢哋出嚟

大家叫我形容吓公仔係點既樣,佢哋大概係咁樣
1. 紅色既熊仔,大概23cm高,有眉毛,個鼻好似米奇老鼠咁突出嚟,頸既位置有黃色絲帶
2. 紫色既免仔,大概30cm,眼大大
3. 粉紅色既綿羊,四隻腳掂地,大概15cm,有啡色既角,腳部底下都係啡色
4. 藍色既河馬,大概15cm,四隻腳掂地,眼睛同耳朵都好細,個口可以擘到好大
5. 藍色同灰色既狗,大概30cm,個鼻好似米奇老鼠咁突出嚟,有好大既肚腩,坐喺度時肚腩會掂地
6. 白色既狗,大概25cm,耳朵紅色,四隻腳掂地,眼神好似好眼瞓咁,個口擔住一個紅色心心,上面有「Love Me」
7. 細細隻既斑點狗,大概12cm
8. 粉紅色既豬仔,大概25cm,頭大大,手同腳都好短
9. 綠色既豬仔,大概15cm
10. 藍色既鴨仔,大概20cm,頭上戴住頂帽
11. 紫色既恐龍,大概17cm,個口噴住紅色既火
終於有圖
Move on
佢哋喺我幼稚園/小學時已經嚟咗,唔知喺邊度買
佢哋喺我幼稚園/小學時已經嚟咗,我唔知佢哋係邊間廠出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞