[I/A]Pokemon Masters EX (128)| 寵物小精靈★伽勒爾邪惡組織篇揭幕/會長秘書新陰謀★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
坦白講ching, 睇返你#795嘅回覆
你似乎除咗搞唔清楚咩係跨屬,甚至連剋屬嘅理解都同大眾有少少出入喎

我盡可能用你明白嘅講法講多次我論點好嗎?

因為新嘅統一屬活動入面,對手弱屬都唔會係該統一屬(e.g. 統一草屬活動,對面都唔會有弱草)
所以我覺得依家評怪需要考慮埋隻寵有無能力幫到手打其他弱屬嘅能力(e.g. 用草屬寵打弱火)

因為精冠唔會限制屬性,而且對面單一弱屬,現階段嚟講難度其實偏低,所以就算出到隻怪有大量效果絕佳石盤令佢一招打人100萬都好,我覺得個意思都不大
不知不覺隻game玩咗幾年
睇absolutely個時間
應該都係宣布SV參戰出nemo
+惡組織完結篇 又搵阪木出2秒
+頂多會有幾秒 舊年雪山嗰種預告週年角
係新role唔知咩形式公佈
隨時hea到臨出嗰日先講
新role對外人嚟講wfc
但同sv新怪掛鉤,pd應該點都會提吓嘅
諗諗吓覺得幾搞笑
之前四島神嘅時候又唔出field role

依家黑馬對比島神啲能力真係
所謂新ex效果
仲廢過島神啲被動
求其啦
score ranking咪又係考圖鑑深度
依家2個月開一次
幾時先輪得哂啲屬
再勁都要睇住啲物/特減傷、tag嚟食
勁一截打快幾十秒 但個狗牌都攞咗了

就算聽日出毒rank
都一定係用埋火箭兵團
再刮哂袋底啲蛋寵
先輪到雙超之類出場

結論: 圖鑑驚,大力細力哇兩聲咪算,勿傷和氣
免費同比錢抽既野
慳返少少被動位同盤位
可以出得更加屈機
同時班島神可以享用其他role嘅EX效果
算係益咗玩家
但出嘅時機真係尷尬
以前啲免費神都算強度保證
今次真係幾普通
就睇吓9月啲限定field怪點出
我覺得新role個定位
可能係取代以前tech嘅2號位
即係尷尬位
仲對dena有咩好期侍
而家佢連派石都每月小幾千 活動又唔派石
唔似之前出新野都有d強度 而家求其出d野呃白皮豬抽下就算
兩隻新role都出得保守
睇得出dena試水溫專登整廢啲
可以預見半年後啲sprint角會火力爆炸

不過點講都好
sprint/field嘅ex效果比起傳統3角都係偏弱
派石呢個真係少癲
以前七月派得少石係因為拉上補下
依家連八月都少石
以前火馬大嘴鷗沙鬼就尷尬姐
之後啲場地tech怪仲大力過啲打手
dena真係後知後覺到一個點
本身想講EX前嘅久遠事
依家啲核彈tech全部都計打手位啦
講火力的話相信新role應該要啲時間通漲
Sprint想睇佢整啲-6cd、sync回次數玩法
Field就寧願佢出場地條件隊buff打setup
好過發展到呢兩個role都變核彈
Sorry 睇返#795
我最後個剋屬係講錯左,係想講同屬,自己都講到1999 至於我對跨屬兩個字個睇法就係你回嘅呢個留言到寫左。
講真唔剋就係跨呢個講法,到而家都唔係好接受到,但呢到得我一個係咁,所以你地可以繼續
島神做壞晒啦
雖然隻game難度好低 所以無都無所謂
但個性能係勁到必抽level
睇返日狼
唯一一隻大技效果非加傷tech怪
其實呢種先似tech
唔屈火力但可以整好多變態附加效果
比如大技後全隊上一次盾, 或者大技後洗走敵方被動
仲有好多發展潛力, 但dena自己將tech role玩到爛晒
始終都係對面太廢
得超少數可以打3血傳說用下
睇下週年會唔會非火力向咁魔改下隻花
好波
一齊玩sleep
今星期已升大師球
非剋屬=跨屬
一隊唔同屬=混屬

以後就咁講吧
唔洗嘈交
開心打遊戲
花係講緊邊隻?
奇異花囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞