[I/A]Pokemon Masters EX (128)| 寵物小精靈★伽勒爾邪惡組織篇揭幕/會長秘書新陰謀★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
如果嚟個武藏小次郎大師我即刻allin
沙漠奈亞好cute 細個好鍾意佢
點石盤中間最低果格極巨最佳提升5+cs2 咪有841威力
隻嘢個kit根本就鼓勵你剋屬先用 點解一定咁扭擰去打丫跨屬

邊有咁多人玩3k-4k跨屬
呢個po多數人都打2.5k剋屬 快啲打完收工就算 留返啲時間做其他嘢唔好?
隻垃圾驚唔值得投入咁多時間去研究 更何況個倒米營運日日度埋啲屎橋逼
我一開始咪呢個結論
不嬲講緊火兔自己火力低,你又衝出嚟
極巨火球841威力都叫低?
唔知你個數點計出嚟
但如果講打高分跨屬
火兔gmax必定要1st sync前出,大力極有限,gmax完得返力度偏刮痧嘅普技

如果只係低分剋屬,咁就求其啦
出炭山落rebuff接火打手sync再gmax仲舒服

火兔自身戰術價值高,但輸出係要靠隊友
點石盤中間最低果格極巨最佳提升5+cs2 咪有841威力
隻嘢個kit根本就鼓勵你剋屬先用 點解一定咁扭擰去打丫跨屬

邊有咁多人玩3k-4k跨屬
呢個po多數人都打2.5k剋屬 快啲打完收工就算 留返啲時間做其他嘢唔好?
隻垃圾驚唔值得投入咁多時間去研究 更何況個倒米營運日日度埋啲屎橋逼人課金 趕走晒玩家
所以話低分剋屬就求其啦
用免費鳳王+常駐炭山都夠秒弱火2500
輕量玩家留石等大師最好
果然翁
mastersex 果然翁可以點用
已經有鏡反出多招同一效果既返拳就得
美納斯廢到無人用喎
挺住+FA9
公道講啦
精冠剋屬就算普池怪都好多可以輕鬆打贏
但反而新出嘅比分賽睇落係一定要跨屬
所以依家嚟講,用跨屬做火力指標點都好過用剋屬做指標嘅
屬性得分賽做唔到指標 硬性要求十五隻同屬角,阿豬阿狗都要上,唔係old sea food,可能連十五隻都未必湊到,仲講咩火力
唔係好同意。
如果用誇屬淨係計火力其他唔諗嘅話咁火力top5以外咩打手都唔使抽
任何涉及到跨屬 就係同比卡超同惡雀比
無咩意思
你自己都識講個活動硬性要求十五隻同屬,阿豬阿狗都要上嚟打跨屬
咁依家d 新怪評價考慮埋跨屬能力又有咩問題?

唔夠十五隻還唔夠十五隻,但咁都唔代表我連考慮佢喺得分賽嘅作用都唔可以啩?
我都唔係指唔考慮其他嘢
只係佢地一路都喺到講d招式威力

我係覺得依家嘅精冠已經唔會有難度,係得返個得分賽會難d,而偏偏佢係焗人打跨屬
所以我覺得要考慮嘅係跨屬嘅能力
咁當然火力都係其中一個指標,但佢幫唔幫到隊友/自己打跨屬都係好重要

我只係唔同意有人提出邊個叫人咁扭擰去打跨屬
sorry, 唔係我揀的,個活動要求的

其實早幾個月隻異色長毛已經幫堆物攻手打高幾lv, 剋屬個討論價值真係已經唔高了
雖然火同龍就一定唔係
但某啲屬用埋限定都做唔到秒全攻2500

用快黎做準則我自己暫時體感係咁(考慮埋暖機慢等快攻弱勢因素)齊大師全部配cs2無特殊配隊打法
最快:雷惡水火草龍 (全隊2動左右完)
偏快:超地鬼格幽(見到個logo就知輕鬆過,rule都唔使理)
一般:鋼飛(間唔中炒車)
偏廢:岩蟲冰妖(暖機慢,全攻基本上頂唔到一拍,上限幾勁都好時限內打唔完都無用另外冰抽唔到狃拉,有可能好好多掛)
唔會用:毒(sup,zone打手全部限定仲要唔勁 有抽齊嘅可以分享下)
唔係好明,得分賽唔係叫你用剋屬咩?
定係巴打意思係唔夠15隻用所以抽新角要考慮埋跨屬能力
唔明就唔好明
根據啱啱水屬嗰次嘅得分賽
對面好似係2-3種唔同弱屬而且都唔係弱水
個計分機制基本上係想你砌3隻都係水屬,而且好多舊怪嘅輸出技都係單一種水屬,所以基本上一定要跨屬

btw, 最近更新d 怪好似多咗唔同屬嘅技,可能遲d 嘅得分賽可以輕鬆返少少
但你唔夠15隻要用到跨屬,係逐隻計唔係逐隊計喎,咁一定係全屬打手、坦輔所有寵去爭位。
然後惡雀比卡超跨唔到嘅我好難想像到其他寵係跨到。
但當你要用到惡雀比卡超,你打過左分數都唔會高,調低強度用剋屬先係正路喎
咁考慮埋跨屬能力係正路喎
講緊得分賽喎.....
我要用水隊,但對面無一隊弱水,我可以點樣唔係跨打.....

我諗你誤會咗我個意思,我指跨屬能力高,唔係等如其他屬嘅得分戰我都會派佢出

只係當咁啱輪到佢個屬嘅得分戰,如果隻寵嘅跨屬能力高,咁佢就有用好多咁解
毒系用fbi帥哥+瑪琪艾兒雙打手打得好快,坦用惡忍蛙前排抽埋灰塵山一開波上哂全體毒仲勁
上面嘈交既係咪下意識記錯左水得分戰=弱水
齊zone都真係可以秒全屬2500
dena啲常駐/免費有唔少剋屬特化

弱如毒系
不良蛙/毒后+zone過2500都係過得好輕鬆
冇zone換垃圾都得

就算有邊關真係唔穩
sup位換卡比/電龍/偵探狗都冇理由會秒唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞