[I/A]Pokemon Masters EX (128)| 寵物小精靈★伽勒爾邪惡組織篇揭幕/會長秘書新陰謀★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
惡組織完結篇原來真係週年出?
可以期待下壞人masters

⋯⋯Volo鬼龍有無機
hisui影都冇
唔知係咪因為要出SV, 前排先焗住出兩個古代人交貨

dena: 嗱 我冇skip㗎
新怪嚟講
多龍力度都算幾低
火兔都係幾低雖然戰術價值好大
冇留意原來佢哋得咁少加成格
洗翠人出伊貝真係屌你老母dena
Dena癲起上嚟分分鐘出Volo配波克基古
笑死
足球員降兩層火抗都加50%啦 仲唔夠大力咩
計埋rebuff都係不如火雞同白龍
忍蛙都係兩層rebuff, 但火兔輸出低一大截
白龍同火雞個增傷條件到第二拍都唔知疊完未
藍忍蛙又係 起碼第一拍之後先兩層rebuff
火兔二鍵就收得工 效率快咁多你又唔講
白龍就好睇隊友
但火雞點會唔得你有冇用過
前排dena仲要buff過火雞盤, 靠自己都好易達成全部條件
再講火雞入場sync cd-3, 5turn 2次大技, 過關效率數一數二咁高
睇唔出火兔做輸出有咩優勢
佢落rebuff幫隊友加傷仲實用啲
幾時講過淨係帶火兔
dena俾得火球減兩氣就係叫你帶多個四氣打手 火兔做返副打手 補少少輸出
我一開始咪呢個結論
不嬲講緊火兔自己火力低,你又衝出嚟
極巨火球841威力都叫低?
想問屬性抵抗倍率點計?降兩階痛啲定zone痛啲?
同埋如果炎兔轉屬性 佢觸發嘅隊伍技能係計火屬定嗰個屬性
降抗-1/-2/-3: 1.3/1.5/1.6
天氣/場/zone: 1.5
team skill唔會變
感覺火水草電呢D抽多D唔會輸蝕
到時出火/草屬獎牌個陣大家就叫晒春冇抽到邊隻邊隻
哇咁炎兔 = 三個無時限嘅zone
不過淨係affect到一個對手
係女就抽實冇死
Part 1冇都算 Part 2仲衰過Part 1
今次第一次唔retweet
DeNA執柒佢啦
唔知你個數點計出嚟
但如果講打高分跨屬
火兔gmax必定要1st sync前出,大力極有限,gmax完得返力度偏刮痧嘅普技

如果只係低分剋屬,咁就求其啦
出炭山落rebuff接火打手sync再gmax仲舒服

火兔自身戰術價值高,但輸出係要靠隊友
其實你哋兩個都係講緊同樣嘅嘢:
炎兔 = 增傷+副手
Just speaking in different languages

而given呢個定位 用top tier嗰兩隻輸出去conclude佢輸出低又好似未必係最公平 特別有一隻係大師

等佢哋出咗實測就一目了然啦
邊隻係大師
其實火兔已經好好抽
果條友會用輔助嚟計攻擊力排行榜
我一早同佢溝通唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞