買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
請問32吋擺房,個位唔拉窗簾有機會曬到太陽
LG LQ6350定Samsung T5300好
或相若價錢有冇更好選擇
要手動轉咁on9
擺窗邊的話The Frame 系列會比較穩陣,亮度較高,亦有霧面減少反光,但價錢就...
https://www.samsung.com/hk/lifestyle-tvs/the-frame/32ls03b-32-inch-the-frame-qled-smart-tv-black-qa32ls03bbjxzk/
如果唔需要睇電視台, 可以考慮智能MON
32M8/M7
M8 光啲穩陣啲
糾結緊好唔好等A95L
定係直接而家買A95K 好

其實值唔值得等?
但8月底有套劇我又好想用新電視黎睇
BUDGET有幾多?
尺寸?
巴打咁早
打算買65吋
Budget其實無特定限制,都預左要用幾萬
65A95L預43-46K, 9月左右出
最大分別只係10%或以下白畫面光度由1000上到1400nits
ECO, GAME BAR功能更新後A95K都有
E原來係1000到1400
我仲見個個話光一倍

咁講其實而家買返A95K似乎仲好D

今晚或者去sony store睇下有無實物

同埋電視櫃係咪都要留意返個承重?
有無得打上牆得黎又擺埋上電視櫃上面的?
打上牆就唔需要理電視櫃承重, 睇牆
咁其實建唔建議打上牆?
我見有巴打話佢擺落櫃之後好難擺soundbar
你要用活動架拉出?
咁又唔一定
係想有少少空間將來放Soundbar姐
只要電視底部唔好遮到SOUNDBAR個頂就OK
成套咪Q930B/C, Q990B/C
搵55X90K可能仲大機會有, 不過就冇左MINI LED背光系統同埋可視角差左
盡快了, 得番SONY未轉哂款
QD-OLED當然OK, 如果你搵到, 又夠BUDGET
平時睇片都可以用晶片插畫面加到120HZ
冇聽過~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞