買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
師兄, 我買咗部水貨 sony 85x90k, $19xxx 包安裝上牆,可以話快靚正!

有個問題想問大家, 我用 AVR (pioneer sc-lx59)嘅 ARC回傳, 我AVR 係 5.1 setup, 搞極都搞唔到個 atmos, 我用plex , 只可以出到DDP, 想問點解?

我以下幾點懷疑係問題所在:
1: plex 出唔到atmos (已經set passthrough)
2:ARC 唔得一定要 eARC (但DDP atmos 唔係ARC已經足夠?)
3:我部AVR 係6年前款(sc-lx59), 冇virtual height speaker , 咁係唔係因爲只係set 咗5.1, 所以佢唔肯出atmos?
4: 我冇join 串流平臺 所以試唔到netflix / disney 之類嘅 app 得唔得

麻煩各位!
巴打Good idea
去埋Soundbar區問
不過最好唔好啦,多件野麻煩
睇說明書
應該係因為你setup著得5.1個喇叭
你要著7.1/5.1.2先會出到atmos (那怕冇插線)
不過就算你著到都冇意義 因為你得5.1
55吋電視有無邊隻活架介紹
謝謝回答, 等我返去set 5.1.2 再試試,
如果ok 就考慮買對向天喇叭玩吓

另外而家新款嘅avr 都有 virtual height speaker , 咁佢哋就算係 5.1 都可以出到 atmos?
我都係5.1 only 睇D+ avr display有出atmos,但完全聽唔出
香港電視城係咪黑店
要買對天空喇叭試試
等我出到個logo 先講
我最近買咗水貨85寸sony, 唔係呢間買
所以係咪黑店
出過事
強烈唔建議去
收到!
呢2日電器侵惠
但電器唔包生命?
頂 仲以為飛雲黎喇
係咪上次太多巴打買,UNY終於發現玩唔過?
可能蝕入肉
怕了
冇AVLIFE吸引力已經冇哂
我部bu8100可視角比想像中好
以為係ips
好似仲衰過X85K
當然
你用手摸下check下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞