買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
唔好長時間連續打
朋友移民賤賣部65寸比我,有冇人試過點運?就咁叫gogovan好似有啲危
呢到個個都直接買新
不過我都想知,幫你推一推
零知識盲search睇啱Samsung 43q61b
打算買行貨 有冇巴打有其他推薦/有冇伏?
Sony A95K 想轉支架 (非掛牆) 升高前面放soundbar
有冇邊款推薦
A95K 座檯架知設計真好反智
又重又大舊 而且貼地
根本唔預你用soundbar

所以A95L已放棄呢個設計了
Panasonic 820 已經好好,9000 真心太貴
尋日有巴打講過x800m2有可能散熱不良隨機freeze
依家諗緊博一博x800m2定係pan記行貨ub450
820得水貨,又貴,不了
冇錯,電視唔休息對眼都要休息啦
ub450 真心麻麻,冇咩特別突出之處,換咗LPS 都分別唔大,初時買佢純粹貪佢食埋HDR10+
咁ub450同x800m2你揀邊個?
2080行Vs 1900水
畫質未睇過又比較唔到
x800m2最多就係support sacd同內置yt Netflix ,雖然都唔多會用
Step 巴之前跟你意見入手咗A95K 同Q930B,想問問有冇啲咩setting 要改去最大化增加個體驗?另外想問Q930B 應該用藍芽連接電視好還是用HDMI 連接好?見佢有兩個HDMI頭,唔知點駁先最好
要色準用電影MODE
SOUNDBAR用HDMI接駁去電視HDMI 3 eARC
Q930B HDMI OUT----HDMI線----電視HDMI 3 eARC
佢個soundbar 好似都係有個叫HDMI eARC
Q930 HDMI eARC--接駁--A95K HDMI eARC
SOUNDBAR上面既HDMI IN係比你駁其他DEVICE
收到
個個都a95k+q930b
得我咁窮配q800b
點解咁自卑
比多千幾蚊配多兩隻唔明顯既側喇叭, 真心覺得好rich
包埋最多唔用
FoMo 一陣想要rear speakers 又要另加9500s 仲貴
我買果陣,q800b + 9500s一set都係4000蚊
而家係咪冇咩可能買到A80K
sony 既話筆直想一萬鬆d有咩好選擇
昨日係太古城豐澤仲見到A80K有DEMO, 不過唔知是否有貨
sony 既話筆直想一萬鬆d有咩好選擇
只有A80K, 一係就降級X90K, 一係就加錢上A95K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞