買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
應該得返MX900/940/950 唔係 TCL ODM,買返唔係行Android TV 嘅都穩陣
my home screen系統

great
打電話問Sony睇下有冇貨

預5xx - 6xx
穩定壓倒一切
X90L知唔知賣幾錢
琴日落avoutlet睇賣哂x90k
55X90L 預20K
65X90L 預26K
打去問吓先
原本想買Sony A95K但個地坐位唔夠闊,新目標係三星S90 C,之前爬文各位巴打講三星冇杜比,杜比是否很緊要嗎?
55寸QN95B 配 Q990c 會唔會好怪?定降一級換930C 會好D?
Q990C 同930C 比 會唔會差好遠?
會比較常用黎聽歌
唔會怪
打算買Sony
知準備換款,舊款未必有
想問Sony 55吋 A80L 同 55吋 A95L 大約預幾錢 ?
A80 同 A95 分別大唔大?
K同L 分別又大唔大?
謝師兄
55A80L預28000

55A95L預33000

A95L光度高50%,色域高20%

A80K同L分別不大,光度提升10%

A95K同L分別比較大,光度提升40%,A95L新加DV打機,可以比Xbox用

功能上K同L分別不大
55A80L 20000
55A95L 28000
c2 冇問題
唔該晒Bro
唔該巴打
想問LCD同OLED有咩分別?
睇左幾個解釋都唔太明
新手一問

本身想買行貨LG C2 55不過無哂貨
見有C3 55水貨話功能一樣收齊機齊app有5年保養,價錢平一半咁濟
想問買水ok嗎?會唔會有app登入唔到等等問題?
感謝大神們
想問多一問,由於本身soundbar 送果條HDMI 線太短,想換條長啲直接駁電視,想問吓買HDMI線有冇啲咩要注意?見佢條原裝送上面有寫premium high speed/HEC
色彩,可視角,黑位,對比度,立體感,清晰度,都係OLED優勝

OLED缺點係會因使用時間慢慢衰退,光度慢慢下降,不過分分鐘你都換左機都未有嚴重衰退

另外OLED有機會因為使用不當燒印
購買水貨電視我推薦 盛.澤

LG水貨全功能,系統同行貨完全一樣,沒有缺陷
平平地買條Verbatim 2.1已經可以
最後都係買左全新55x90K 8k 有多。真係你好難搵。
LCD需要背光黎顯示畫面

OLED自己可以發光

LCD顯示黑色會漏光

OLED唔會漏光
呢個時間點係非常難搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞