買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
sony, panasonic, lg, samsung
就晶片軟體畫質調校功力,請教爸打會將4廠點排
SONY聽講晶片調色好勁,算唔算第一
色準情況下顏色分別不大

立體感,膚色呢D人人感覺唔同
Samsung 43QN90B 周圍都冇哂
冇就轉43QN90C,不過貴

一係搵42C2, 42A90K
A90j 開機閃5下紅燈
係咪收皮了
有保養怕什麼

Call Sony
紅色燈號:
部分機型的紅色 LED 燈號會恒亮,代表已關閉電視機的電源,這是正常的指示燈號。

如果紅色 LED 燈號一亮一滅閃爍,且電視機無法正常運作,代表電視機可能發生問題。在與客服人員聯絡前,請嘗試執行以下步驟來恢復正常運作:

1. 按下電視機的電源鈕嘗試開關機。

2. 從電源插座或延長線取下電視機的 AC 電源線,靜置一分鐘。

3. 重設電視機的設定值為出廠預設值。
請參見各操作手冊或 i-manual。

註:如果在進行以上步驟後電視機仍無法正常運作,請在聯絡客服人員前計算紅色 LED 燈號閃爍的次數,服務人員需要這項資料才能正確排除電視機的問題。
Thanks 巴打
試過 都係唔得
聽日call Sony
如果冇零件整多數免費升級A95K
房32"電視
主要睇下戲,睇下波,打下switch
The frame LS03C 買唔買得過
佢個油畫功能好似幾過隱
$6K樓下仲有冇其他好介紹
睇完上po 咁睇廠出既系列定位同數量 係咪電視係va好過ips 電腦mon 就ips>va
我仲手快快訂左43x80k添
我之前都係電腦mon出過事 果陣唔知入左va mon泛白又刺眼 搞到眼唔舒服 轉返ips 就冇事
SONY粒XR喺upscale方面係幾勁
顏色就出廠已經睇得,唔洗再點tune囉
32吋冇咩選擇
睇你想要黑位好D定可視角
Panasonic 65LZ2000
$16980 應該算好抵玩?
抵玩
好耐冇買電視 samsung 都出左oled?

得唔得
OK
係衰冇DV
Thx巴打90C真係好貴
本身仲想做孝子買俾老豆睇
想搵 50吋 同Samsung Q70B 同價位有冇咩推薦
50X85K
其實依家仲有冇SONY X95K行貨

想買mini-LED電視, 但係X93L香港又未出
未必有貨了

X95L, X93L香港應該唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞