買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
開埋Q Symphony黎用
QD-OLED覆蓋90% BT 2020色域,已經算係到頂點
都未係架 各有各好

LG G3都有好處:
品質好D
Panel 冇咁易壞易燒
水會安心D 行就保5年長D
有DV 再光D
系統&搖控好過三星唔少
銀邊又靚過黑邊

所以真係好難揀
一係等A95L,不過貴
係 平排睇兩部
QD-OLED 顏色係再正D靚D 廣D
MLA Woled 就真實D 再光D
第二代QD OLED其實光度同MLA WOLED差不多

不過都要睇間廠解唔解放佢
BTW 去摸過D panel
G3同G2都真係熱熱地手
但S95C S95B 或A95K 甚至C2都唔熱的 最多暖暖地
點解會咁?

panel 發熱 係好事定壞事?
會影響壽命嗎
或是係散到熱出來?
Sony 冇好感沒信仰
加上我外協
設計厚身低座又唔掂
仲要貴一截
所以不考慮
解返到都驚收返
上年S95B最初好靚好光
但出S95C後
三星強制upgrade 固件
大幅減弱panel光度 好多人不滿
都係隱憂
怕S95C又係咁玩
請問下50寸以下OLED電視係咪都係揀A90K 或者C3
算係
仲有Pan記LZ1000H
如果買A90K 配咩soundbar 好,無位擺埋Sub
睇budget
而家Sony電視個android 系統會唔會順咗好多?
我部2018年9000e 已經lag 到用唔到
入setting 版面load 20 秒
想問下4000 預算有咩cp值比較好
行左幾間大公司 都話見LG 55 UQ8100PCB抵買
都係4000左右
爸打係邊到買?問左幾間都無
求問 LG 55” C2 vs Samsung 55” QA55S90CAJXZK 邊找好啲?🙏🏻
我部2017 x9000E仲服役緊,冇問題,都順
行貨電視只有一分錢一分貨
想問下65寸打下ps5、netflix有無平平地選擇?
唔該哂
Sony KD-65X80K 行貨
$72XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
LED咪即係LCD

要斜睇咪43X80K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞