買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
收到
購買水貨電視我推薦 盛.澤

水貨電視提供1年全保, 過保後收零件費, 詳細自己問

LG 55" OLED TV C3 OLED55C3 水貨
11XXX (此款再有折扣, 詳細自己問)
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 光度高達850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
多謝師兄
咦多謝師兄,我了解下
多謝step巴幫忙解決咁多問題
you are welcome

幫到你就好
有啊
去馬QN90B
想問下如果下年2/3月先入伙,想買Sony 係應該依家買完尾水hold貨定係等新款,下年2/3月買新款會唔會性價比高過依家買?
下年2/3月買新款係接近最平, 4月-5月就最平
Thank you step巴
咁我隔多幾個月再研究新機,本身呢排睇完仲糾結緊65’ A95K定X95,點知轉眼就加價兼冇貨
you are welcome
Samsung 65S95C
國內好似係係叫S95Z
唔知同S95C有冇分別?

如盛X水貨買 係唔係大陸版S95Z?
行貨跌到落2萬7,8
水唔知有冇跌價
1. 規格一樣,系統唔同
2. 盛.澤三星不是大陸版,2022年之前係大陸版轉區,2022之後已經轉唔到區
3. 最新價錢你自己問佢,65應該22K, 77應該37K
大陸版改左行Android系統既特化介面版,Tizen介面可以裝APK, 不過部份APP用唔到,例如Netflix, Disney
2米要55吋

值得上A90K
咁即係唔同G3
唔係大陸版
會係邊到來的水貨?

如水65吋 買G3定S95C好?
謝謝
外國,要坐船,詳細問盛澤,費事係度講

唔需要DV咪S95C, 光度差不多,係色域高20%
問左兩部價錢都係22K中
只差3百

如S95C要坐船
要耐好多先有
揀S95C 差行幾千可能買行貨算
揀LG G3 差成萬多就肯定買水
你自己決定
睇左youtube好評測
最高階OLED 表身已夠色域光度
有DV 都冇DV
分別都不大

貪S95C 再薄身D 色域高D
有one connect box 同有座檯架
同用開三星soundbar有加成
另panel 冇咁熱 摸過G3熱好多
你已經有答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞