買電視機 / 換電視機 集中討論區 (150)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我用Sony但係唔知呢個問題,可能因為我哋用Magic TV駁電視
唔該step巴,你推介呢部好岩我要求同心水,
本身都諗住買55x85k,不過老婆又話想買大d,
但65x85k近$9k,
同一要求下仲有冇其他選擇??
Step 巴,突然間舖又話冇貨。部舊電視又賣左。可以點算?
我都畀間鋪fake 左。
搵55X85K
想平咪買65X80K, 不過得番60hz IPS, 黑位差, 不過可視角好,冇埋HDMI 2.1,光度都下降

65X85K 9K算最好
唔一定有事,睇大廈天線

我用Sony都冇事
巴打一係另外駁電視機頂盒去X90K,應該可以解決
LX800H可視角好,黑位差D,光度高D

BU8100可視角差D, 黑位好D
盛..澤昨晚通知Q70B水貨賣哂
想問吓42/43吋有咩好選擇?
本來諗住買c2但好似已經無貨?
c3現階段仲好貴下
Step巴 之前請教過你Sony電視
遲左買 而家行貨無晒2022年版本
你建唔建議買水貨呢?
50寸平價買樂聲好定Q60B好?
搵下啦

現階段舊款都冇咩
Sony唔建議買水貨
邊款Pan,MX700,800已經係TCL機
Sony XR-42A90K 行貨
$107XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度高達700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
Panasonic TH-49LX800H
Samsung Q60B 50‘
Lg 50UP7800PCB
原來全部賣晒
LX800H可視角好,黑位差D,光度高D
Q60B可視角差D, 黑位好D
UP7800PCB 2021年款, 買唔到, 加不需要考慮

LCD電視基本都有缺點, 要取捨
你不如問下仲有咩舊款有貨, 不過應該都係死貨
Q70c 買唔買得過?
可以, 2023款
Av生命賣緊$13XXX仲貴過c3…
42c3水貨返左貨未?
打電話問AVLIFE啦, 網站假價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞