OWP溫哥華半年有感

387 回覆
1456 Like 46 Dislike
行街香港真係好好行
冇得買名牌show off
真,仲要後生
其實都係睇你有冇朋友,你講果啲娛樂其實全部都可以喺屋企同朋友玩
出街玩 行街果啲就真,因為香港真係好細,但野又多,咪感覺買野好方便 好集中
無咩concert 睇,要落美國
仲有滑雪,road trip,house party
香港人好多都圍住個咁細既城市生活所以世界觀都比較窄
全世界好多城市都有人搬去,都會重新開始過,都會有唔同既生活方式
仲話有錢香港有咩玩唔到
想問返有錢有咩香港玩到嘅加拿大玩唔到就真
香港做到?
香港的確買到,就算買唔到,都儲到錢啦
食材係唔洗稅架喎
嚟緊ed sheeran會嚟
呢度好多人淨係話買乜稅都要12%。

grocery唔駛稅唔知。

出街食飯只係俾5%GST又唔知。

買一件蛋糕要俾稅,買六件唔駛俾稅更加唔知。
吹大左

有啲地區係好多露宿者,道友之類,基本上都係生 人勿近。 但同你半夜去深水埗南街公園一帶差唔多啫,冇乜特別
Langley都唔係遠少少咁簡單......
開槍都係黑幫互片,唔會搞你19亞洲人啦,子彈都要錢買

點都安全過大刀會
政府個理論係你班仆街橫掂都係對野,我俾d靚野你隊等你stone飽佢,好過你對果d多雜質,隊到個人on99周街斬人,或者od入院仲要嘥錢救你
有得買,不過你想show off冇人理你啫

你群追班支那人度囉,佢地都仲係會追名牌
我成日覺得Ontario個HST係狐假虎威借聯邦政府個名黎搶錢
BC分開聯邦稅同省稅黎收,有部分grocery BC收5%,Ontario就一炮過收你13%
話呢邊冇嘢玩嘅根本無心了解呢邊
過咗嚟2年 個個星期都有嘢玩
最多係貴啲姐
返香港算啦,咪撚攪咁多野。
剩係聽你講嗰幾樣嘢已經多嘢玩過香港啦
唔計上網做到即住邊都一樣嘅嘢
香港咪得行街睇戲食飯
香港真係好悶死都唔會返香港長住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞