OWP溫哥華半年有感

387 回覆
1456 Like 46 Dislike
應該唔洗交稅
500蚊一次 好多人做一日都未必有
做雞真係好搵
「外國」呢個range太大,唔講

但呢啲野喺溫哥華真係有齊,仲要好過香港,不過價錢亦比較貴係真
聽聞好多時架車一堆垃圾
冇陳奕迅囉
我之前住喺清水灣道邊都唔敢講半個鐘入到西貢,吹大啲丫笨
要叫雞上Vansky啦,大把廣告
主流傳媒都有報導話Richmond政府完全做唔到嘢制止
聽聞俾人拉咗果個姓吳嘅大陸明星響溫哥華狂叫雞
個雞頭一個電話,好多留學生爭住同佢上床
無車人士有無建議去downtown邊個beach睇
要預足時間,上年朋友同我講睇完用左兩個鐘先走到
想問下car share大概咩價位
$110 1 日
我係多倫多$12一個鐘
嚟咗大半年,感想同樓主一樣
當初拎住幾萬蚊港紙一個人on99過嚟
真係死好命so far叫做有份工餓唔死

係到重新識朋友其實好易,因為呢幾年都有好多差不多年紀嘅人過嚟,你唔介意識返華人圈子甚或香港人圈子朋友的話真係好易
如果唔想圍威喂都可以試吓出去join吓唔同club
當然返鬼佬工就最簡單直接
建立到社交圈子其實就唔會覺得悶

Btw嚟緊有幾場煙花睇,出去逼吓感受吓氣氛都好
Tg gp個人覺得麻麻地易識人,就算識到都好難維繫
出去join吓興趣班可能仲實際
溫哥華餐廳食飯5%稅先啱喎?
事情冇必要吹
最好笑係「shisha binlo,串燒」都當係「好玩」嘅嘢,略為多少少唐人聚居嘅town仔都有呢D嘢,而且,香港嘅咪又係抄日本
Typo,事「實」冇必要吹
幾時既事?
我2021年果陣去過harrison hot spring
環境好靚,仲join左river tour
希望唔好俾大陸人破壞
港女去外國仲有冇人當你女神
caregiver
即係老人院D姐姐咁?
就咁睇你篇野見唔到加拿大有咩好..
你護士….現在返香港一定找得比以前多好多…
不如考慮回港?
定想攞左籍先返香港?
牛池灣夠市區未

清水灣道同西貢公路長期塞車,一到週末揸車都唔可以半個鐘入西貢,何況坐車

繼續吹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞