[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (2) 我本身就唔buy action game

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
本來重諗緊買多隻碟定digital , 因為琴日psn嘅news 決定訂digital ,到時睇完個對談就差唔多可以玩
佢依隻個名又唔同,好想玩
ff14 得呢個mode2k 60fps 同埋4k 30fps
我自己會買2k oled 240hz 既mon 玩
買4k 又推唔盡60
不如我2k 玩oled mon 畫面同色靚幾撚多
真心問句,其實預購有咩好?
除左隻FF7remake之外我都好少聽話會賣到斷哂貨,普通DLC個啲就算walk in買都會有,定還是係因為買特別版?
有啲小店預購唔洗食炒
早到都有得拎貨

另外可能有人預購digital版呢 準時十二點就玩得
首歌有啲怪
真心覺得完全唔夾
好明顯係出於sony既商業考慮先會搵佢唱 (佢同sony簽左)
呢種中世紀風格既FF好明顯係應該用番祖堅擅長果種鬼叫歌先岩
去到21號下晝都唔見有就Digital 進可攻退可守
係諗唔掂字幕用咩好
因為walkin 買唔到典藏版
點解隻龍騎呢啲名都無既雜兵都可以咁撚型
人聲主題曲
由VIII eyes on me
IX melody of life
X 素敵だね
XII Kiss me good bye
甚至 XIII 君がいるから
幾首都好聽同起個J-pop feel 好match FF
但之後d主題曲都唔合胃口了
一路玩 一路代入依為係權力遊戲咁
唔知點解,呢集睇到FF徹底轉型向Action,仲要冇咗沙盒之後,突然冇曬興趣。睇人直播玩吓算.....
15首舊歌stand by me其實都幾好
因為吉田真係有參考got
PS5 獨佔.....
姐係要買PS5 了....
冇晒興趣但係又要睇人直播玩,你都幾矛盾下
首歌本身係經曲好歌, 其埋其實match XV 4個gay佬去camping
不過冇ff feel
同埋隻game 拖累左
可能佢本身都唔buy action game
仲希望隻game 會搞得好?
Why not both
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞