[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (2) 我本身就唔buy action game

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
型到仆街
FF 嘅龍騎全部都勁型
好似14既Estinien
聽講英配真係搵Estinien個VA配
日配把聲都似似地
啱啱再發現技能果版,㩒三角可以睇到啲技Master咗有咩獎勵
一早應該要有啦, 搵返FFXIII開始IN GAME配音己經分開CAP日英口型, CG就跟日文, 而家AUTO GEN就可以多國語言, 咁睇DEMO真係好多野未FIX, 希望正式版FIX 口型同FPS 穩定返D己經好夠!
問吓佢食唔食魷魚燒
覺唔覺LOCK要禁R3黎換人好弱智
你唔講我都唔知lock有得換人
好似講過唔會有dlc
賣得好可能有
不過又會有人話等皇家版
至少我係 15真係好垃圾,7諗住三部曲出晒再玩唔想行到一半俾佢吊住 所以未開,14就唔係單機game歸左另一類
我記得高井浩講過搞掂16會回歸14幫拖
現時冇計劃DLC既話宜家16組人應該係幫緊手搞14既畫面update
真係評價好會想出DLC段估應該都要等到14 7.0之後
始終7有原作保底16係全新作15我都係一出即買好後悔, 16個demo加左d分先考慮第一日買, 唔係都會睇定先
估好多人已經回歸左14
16成晒形而家係debug polishing等等
14果邊7月fan fes 應該會公怖7.0
年尾出埋個6.5(4的致敬係時候終章了)
下年中就7.0
順手避開埋7 rebirth

難保佢其實已秘密開發緊17
依家先睇到豪華版個box art
有隻zodiark係到
我覺得17 可能石川寫
CBU1 勁忙
CBU2 DQ12 都未見到
CBU4 冇可能
玩完demo好似唔差
同埋想問下臨尾隻召喚獸係主角召喚出黎?
佢咪就係一開波嗰隻狗仔?
唔係召喚,係變身,但我覺得隻野唔係主角變
但已經有片係主角變ifrit, 可能畀黑袍人控制咗
有2隻ifrit ga

1隻係正常,1隻係黑色
所以之前有rumor 會remake 10我唔多信
係17都唔知搵唔搵到人做既情況點搞10
再之前傳9 remake 呢個規模可以細好多就有可能
而且10都係其中一個神主牌
佢地真係敢再外判比人做咩
7R已經衰過一次搞唔掂 最後要收翻自己做
狗仔我覺得會變fenrir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞