[PS5]FINAL FANTASY 16討論區 (2) 我本身就唔buy action game

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
又唔四重加密
Sound visual 係俾聽力有問題嘅人去感受
呢個其實一早講咗
話方便啲聽力有障礙嘅人用
咁不如一開始整隻不遇怪戒指算啦
有得同女女同隊
痴鳩線,晨咁早就有人劇透
咁劇情點都有戰鬥
今日FF14個FC先有成員講、响九龍灣見到個阿婆玩緊個Demo
其實完全自動迴避真係做多左
其實整都冇所謂,不過唔駛每次都花咁大篇幅介紹
咁要睇下之後攻擊密度
如果打野外怪的確唔係好駛
我諗打Boss真係可能卡到下人
其實唔知邊個post透咗
不過再講多次麻煩大家傾劇情請4重加密
感覺上就到班人變咗好似睇戲咁。會卡係正常,正常係player 自己諗攻略法而唔係一味靠輔助 我以前玩11,同初期14都係死完再同隊友點樣研究去攻略
咁有啲人無咁多時間玩
但又唔想被劇透玩快啲都情有可原嘅
今次吹到咁大 好驚會炒車
我都同意呢種想法
但製作組明顯係想吸納埋班唔打機
可能想食飯開來睇下嘅人都玩呢隻Game

呢Part都有講想要Full Action向嘅人就唔好用呢啲裝備
BTW其實玩Dmeo時都發現
果3格位可以裝其他對技能有提升嘅裝備
對遊戲向玩家肯定會選擇呢啲技能提升裝備
應該係答有無爛尾嗰個,佢仲多口講左個ending嘅方向
主角殺埋隻狼 吸佢能力變4隻腳
商業上我完全理解佢做法,我自己係demo 都係裝加skill power 裝備
叫你答有定冇就得係要加多句好似未比人屌過咁
期望緊sie出手搞搞佢⋯
不過佢預左出pc嘅話,只要set減少粒子演出已經好好多,再減下遠境就ok
叫得國民遊戲唔係冇原因
日本真係好多淨係買部機玩DQ同FF既人存在
所以我都難想像如果DQ個邊都玩改革會幾大反應
個「軍事學者」 完完全全係FF14啲人來播
冇睇劇透,但佢嗰個九成係5ch啲流料
好多功能真係好user friendly
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞