美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
因為佢既對手可能係成績差佢少少,但運動又叻或者藝術叻等等囉

都係果句啦,死讀書拎高分既人大把,點解唔揀個in avg 都叻既人

你望下佢個毒撚樣先啦
班垃圾賤種成日用BNO去英國,唔撚死返去中國香港
憂鹽憂米既無產階級點做到學術
學術造假就有佢地份
翻去共享中國人榮耀啦
班alt right毒撚只係target做倉同超巿,
呢d影響唔到佢地
你識佢真人
鬼佬唔會玩歧視 你五毛
支那人係小偷, 係強盜
黑人識打美式足球
話自己係transgender + gay可能入到
佢而家係單純普通高分咩…… 1590/1600喎

extracurricular activities 同 community service
都係tie breaker或者special enrolment 啫
幾時變咗一定有先收
咁你去讀大學係去讀書定做運動呀左膠文化要全人發展,計撚埋啲唔關事嘅野迫害人
大學做研究好多管理工作要做

去到歐美連部咖啡機都要學生會出面搵sponsor 同負責購買maintenance

真係研究相關仲要自己安排實驗設備嘅採購同安全處理,要搵成大堆安全主管設施管理員溝通

唔係淨係要讀書叻就做到好研究,只係一張入場券來咋
比唔夠錢?
係因為你華裔學生太多
中國人去乜撚嘢美國
咁你咪講除左成績仲睇乜野囉
話咩去外國捱下可以改變幾代人命運宜家有歧視話冇,跟住慢慢限死亞裔世世代代都係做倉同超市
學術成就一定係第一考慮買部咖啡機個啲關學術能力咩事?
人地born in america
點解北大清華
而家哩個係美國大話題嚟 亞裔太勁變相否定咗左膠深信嘅制度偏幫白種人
乜分都滿哂。。。。仲有咩
美國一向左膠當道 學校都不見得講真話

事實係美國黑人有特權 誰黑誰惡誰正確
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞