美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
樣係唔錯
但太瘦少運動,成個毒撚咁
頭大身細到咁又講嘢一舊舊
揀打golf黎sell真係傻咗,完全合乎印象流
怕受傷起碼揀游水,膊橫多肉一行出黎贏哂
無人講過SAT考滿分就一定入得
佢應該要練大隻加玩藍波,欖波呢啲對抗性運動

佢明明abc榮譽白人都唔識跟返個玩法

搞到武德值武力值勁低完全冇尚武精神

古代士族除左琴棋書畫仲要學埋騎馬射箭兵法啦
佢地咁肯生又多移民遲早係主流
係連登班智將先會當白人真係好心先扶黑人

係黑人人數多有票要討好佢地 佢地人多又有票政策一定會傾向佢地 華裔人數少又唔團結注定炮灰

投票制咁既結果係必然 佢地屌左膠都on撚鳩
靈魂女性同時有易服癖加同性戀
佢差10分滿分,可以點唔pass?
白人政客可能係, 但係唔係政客D選舉關佢地撚事
佢樣同個人感覺好唔夾
佬味樣嘅毒撚
普通後生玩嗰啲一樣都冇真係好難揀佢
其實個佬樣如果加埋大隻好屈機,係可以食到鬼妹

其他人黃人樣生得細個畀鬼妹當細蚊仔
去得外國讀書就有家底,有家底就有背景,有背景都係共產黨員,好難唔係共諜
真係
ill-informed入撚錯U
因為你係中國男人lol
MBBS interview係正常人都過
以前有post 吹奏中大成班xgu 仔入黎踩低中大係垃圾失敗者先會揀
我就係垃圾失敗antisocial shut-in
如果可以轉去CU就好,但暫時未聽過有人轉到
因為美國啲名校唔係咁易入到。淨係SAT同GPA爆分其實唔少人做到,特別係亞洲人。人哋係要all rounded 嘅人才,唔係淨係識讀死書
有個印度女人試過自稱黑人
precentage
係美國,黑人優先
Berkeley 都唔收
係咪有咩 red flag 丫、紅底共匪咁丫?
睇學校啦 哈佛有71%黑人都係有錢人家

Seventy-one percent of Harvard’s Black and Hispanic students come from wealthy backgrounds. A tiny fraction attended underperforming public high schools

https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/10/30/affirmative-action-supreme-court-college-admissions/
最後點
偽黑人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞