美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
我諗都係政治因素多。
美國佬被共碟背叛既case多不勝數。
黑鬼智商低
識填入學申請書就收咁先叫公平
就算JUPAS都唔會講啦
過咗收分threshold 就係睇interview

唔係真係高分就一定收
開口埋口都力架抵死
仲好意思話自己同支那人唔同,因為自己係世界公民擁抱民主自由
唔柒愛國,快啲搵人捉佢返去讀清華
人家內政,不評論啦。
我認同,一個心思思其他嘢既人,會好專注係一件事上面幾十年。

可能連登仔冇點睇過科學列傳,好多科學家都係死宅嚟。可以係lab入面成幾個月,只係食痾訓同做研究。

同呢啲大能講課外活動,真係short撚咗。

唔講咁頂尖,單係programmer生活已經係同苦修士差唔多,除咗開會,根本唔想接觸其他人,只想快啲做好個task。
台灣新加坡都係華裔....
除左堆名校之外美國D學生讀書不嬲都麻麻, 唔好理咩種族
因為有啲高中生課外活動係去大學上堂
祖国顶大不香吗
醒下啦 唔封殺亞裔都輪唔到XG人
咁究竟有幾多黑人考到佢個分?
其實班左膠有乜咁大影響力
搞到而家reverse racism
迪士尼又係咁大學又係咁
要code monkey著緊身現袋褲係公司跳aerobic ,one more two,就係佢哋終極目標。
我有興趣知點解Berkeley都唔收, 一定有D野
個研究係咪白人做呀
係嘅話一定係biased同invalid, 等比左膠cancel
之前youtube 聽龔小夏講 唔少呢啲友 伸請去阿富汗教啲婦女女權etc 啲咁嘢 好好paid 好fatfat 仲要安排埋保安保護佢哋 成個trip 隨時過百萬美金
智商低都考到1590
咁真係抵比佢入喎
之前美國有印度人要扮黑人先獲取錄,理由係印度=亞洲=優越種族=扣分。黑人=劣質種族=加分。

啲左膠aka 共匪根本玩爛美國
Black life matter?差隻字
Only black life matter 先係現實

最唔matters就係Asian
Reverse discrimination
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞