美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
亦都同時有好多科學家係MK黎
認真, 就算係香港人教授有好多都有唔同的非學術興趣
如果個學生想apply grad school的到時先再apply
而家佢去ga tech都唔失禮
18歲?見都個樣同年齡好似不符,咪唔收囉
突破盲腸
低智商種族1590分稀有度高好多
所以收黑人多啲
你認真?
同我認知有出入,除非你係team leader,基本上唔洗你出面r funding 。好多企業或VC自動走埋嚟架。
原因都講左
你唔係黑人
黑人分分鐘都易grad d
admin果班想搞DEI咪咁
最make到noise既組織(main stream media,所謂既有識之士)多數都係左膠
佢地未必係佔北美大多數,但大多數人無咁既資源同組織力去對抗佢
仲差變性buff。
Asian算係咁㗎喇
包尾一定係墨仔/南美
中國人點解要讀美國大學
睇怕一定請你,因為你係弱智嘅
如果佢話自己係Muslim + gay成件事即刻唔同哂
香港神童係UCLA做助教喎宜家唔知仲有冇做。可能比香港人叫佢死返去咗中國香港
吓。。。中國啲人收完又去幫中國
完全無感恩之心
真係唔收都應該
讀清華囉
屌你老母
點解支那人咁撚鍾意留青頭鬚
政治因素多

佢入讀左喬治亞理工學院,理科人

驚佢學成左之後「回國」效力
Donation failed
但Latino有CRT變種LatCrit,開始有buff
亞裔仲係on99
美國人識你老鼠乜撚嘢BNO
唔係淨係funding

設施嘅管理,實驗儀器嘅採購,實驗場地安全,同安全主任/其他研究團隊/finance team嘅溝通,自己搞interest group/journal club, 甚至課後嘅team building event都係學生搞

外國頂尖U除咗自己份research 工作仲有大把其他野要搞,以上講嘅全部都係學術技能之一
支那人發現亞裔樣就係中國人,人地美國土生土長㗎
五毛死撚開啦
關注團體「學生公平錄取組織」根據喬恩·王的成績並經模型計算後,發現只有20%機會獲哈佛大學錄取,而黑人成功機會則達95%
佢下年係美帝做助理教授, 而家係瑞士做緊postdoc
直接捐錢先最有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞