美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
所以咪覺得係咪有其他指標
咁佢地收生標準都幾有問題,大學係研究學術嘅地方,計埋其他啲唔關事嘅野做乜鳩
因為人哋係美國人
又唔夠黑 性別認同又太正常 點會入到
不過成績好又唔代表學術研究叻,老老實實
睇你夠唔夠政治正確
D死黑鬼(包括伊斯蘭狗)勁容易入IVY league,之後係校園大搞文化大革命,屌佢老母,美國再咁落去就仆街得
Ivy League 大概有機會係真,但Carnegie Mellon 我記得有好多中國留學生㗎喎

另外Georgia Tech 唔係勁野嚟㗎咩
點解唔收就係偏見
個樣勁撚毒,懷疑係死讀書果d 超級毒撚
可能面試時口窒窒

同埋名校收生不嬲唔止計成績,仲睇埋你性格同課外活動
香港都係咁啦,如果你係運動特別標青都可以入傳統名校
唔單純係睇成績
冇左AA我睇怕白鬼都冇幾多位剩啊
依家堆右派想廢左呢樣平權野就同你同一陣線
之後
留二撇雞做乜9?
可能啲大學覺得佢只係一個考試機器
香港老母:解釋下點解俾人扣咗10分
自我身份認同係非洲裔同性戀穆斯林受到回教國家壓迫下到美國追夢
有咪有
咁又點
成班見到佢姓Wang就衝曬出嚟

明明美國土生土長,美國人嚟
因為有樣野叫Affirmative Action
簡單D講就係會考慮種族認定你係弱勢就會易入D
主要黑人同拉美著數最多因為佢會考慮埋種族人數
點解好似好多呢D高分佬個樣都勁撚老
一樣可以去喎
他稱在申請過程中與朋友及學校輔導員交談,對方均給予奇怪的警告,指入讀很困難,尤其是亞裔。

關注團體「學生公平錄取組織」根據喬恩·王的成績並經模型計算後,發現只有20%機會獲哈佛大學錄取,而黑人成功機會則達95%。此前哈佛大學和北卡羅萊納州立大學有兩宗同類案件,聯邦最高法院將於下月4日裁定是否存在歧視及違憲。

咁如果係因為你咩色而唔收你 咁咪歧視囉傻仔
仲有咪有 咁又點
不嬲都有架啦呢樣野係公開架喇
他稱在申請過程中與朋友及學校輔導員交談
但會唔會係佢交談期間講D野有問題呀
好似美國啲大學預左比每個種族一定既%
要怪就怪亞裔太多叻人
黑鬼普遍都冇咁叻咪易入

說話真係厚道

啲黑鬼普遍豬髧兜死蠢就死蠢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞