美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
而家係講亞裔高分唔收因為要俾學額黑人同白人 即係亞裔目前起碼係第三等公民
直情FEEL到兩眼無神WOW
點執
戴CON?
咁亞裔喺美國名校都仲係over-represented嘅
無神係冇自信冇做開運動姐
求其落球場搵一個眼神都唔會咁
脧又大條啲,氣力都好過你,亞裔除咗數學叻啲之外同埋捱得,係唔係冇晒生存優勢
五毛乜柒都唔知以為高分就得
好多名牌大學要interview 㗎
條友啲態度可能不可一世又冇做義工
又係支那族裔,美國依家好忌竊取科技
唔好話學校
見工見到個咁柒樣都會光速叫佢返屋企等消息
有錢計唔計
AA個D最大"受害者"話白人好似仲啱D其實
Legacy admission補返數囉
1590/1600除非佢面試真係差到仆街姐
唔係我諗唔到有咩大學會唔收呢種人
E M O T I O N A L D A M A G E
同黑人鬥真係算啦,比唔過架
你又唔返?
何以見得?

不過計人種名額一早唔係新聞 唔係點會有咁多垃圾黑人入到名牌大學

只係最驚訝呢到叫人移民為下一代但另一邊又歧視移民後代 人地提出不公質疑就係共諜要死番中國 黎緊啲移民後代應該都要面對咁既情況
Only black lives matter
咁冇錢嗰啲係唔係地底泥
咁撚on9既嘢
但就算CA有左Proposition 209之後
亞裔好似係學生比例無變但人口學生比係跌撚左
究竟開放AA係咪真係有利都真係好問題
左膠不溜冇腦
A = Average lah
B = What the hell ?
https://www.youtube.com/watch?v=_hsI3-wf-Lw
有冇twitter link
想上去玩
IVY League 不嬲唔會單睇SAT
仲睇份Essay, 睇Interview 表現,另加果堆Activities

如果玩EDI 既話,跟返人種比例而收人,好正常,如果唔玩EDI, Asian 直頭屎都冇得食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞