美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
因為小學已經分流哂

讀到直資名校已經99%入硬XGU
白人做,但結果係東亞人最高,白人第二,黑人有d 直情智障級別, 符合現實
香港呢d送埋錢比你讀啦
Steven he 啲片原來係真
但睇家庭教育部分都知佢父母係好傳統既中國人黎
唔知有啲咩背景,會唔會係有啲咩領導親戚、被制裁過嘅中國企業員工高層之類敏感身份
以前都睇過個訪問,個女士話佢係移左民去外國呀,但仲有大把親戚朋友響中國做人質,唔好諗住中國人真係可以乾乾淨淨轉身做自由嘅外國人
學校都唔識分?
問題係唔夠分讀
可以係因為好多原因
例如原生家庭,成長環境
呢啲唔係可以控制到
唯有制度上補償返
真,你同我都無資格讀到,根本唔洗擔心
改善社會環境同基層工資仲實際,雖然好難,但總好過呢啲治標唔治本

支那共匪背後嘅間諜

想偷美國大學嘅機密情報

綜合外媒報導,18歲女高中生坎貝爾(Kamilah Campbell),去年三月報考SAT成績只有900分,但她為了進入讀心儀的佛羅里達州立大學舞蹈系,她買了許多參考書,並要求母親請來專考SAT老師到家教學,結果成績突飛猛進,去年10月考試獲德1230分,比前一次考試足足多了330分。(滿級分1600分)

不過,坎貝爾事後卻收到美國教育測驗服務社(Educational Testing Services,簡稱ETS)來信,指稱她的考試分數異常(anomalies)裁定成績「無效」,這讓坎貝爾錯過了今年1月1日向心儀大學呈交分數期限,導致她無法順利入學。讓她怒告測驗單位,直呼:「我沒有作弊,我不會讓ETS奪走她的夢想。」

係Reverse Racism政策下,你都係美國白人同黑力架眼中嘅垃圾賤種,要死返支那
講緊人種啊點啊 你覺得去到美國啲人會分你係大中國北邊種定純種香港人黎睇歧唔歧視你啊??
種族歧視不嬲淨係計黑人
你全家都係支那人
點解講中文?
課外活動
……..?

你認真…..?

你話儀器採購我都算,鳩噏到冇人幫你r funding ,連果啲乜鳩嘢安全主任,你真係當連登冇教援喎。團隊更好笑,佢哋自己有自己一套術語,外行想搭句爹都難。你驚條team 就不良溝通,玩咩。

Finance 仲頂癮,可能你冇申請過創科/天使基金。唔係你口才好就r funding 㗎、有專門人員搞。仲有,人哋個樣毒,唔代表佢寫文唔得,佢冇返咁上下寫文功力,你估可以爆到分。

唔好搞笑啦。

你係咪睇咗咩奇怪動畫,令你對研究生有誤判?
老細叫你幫手睇下份proposal
為下一代移民係近年最好笑既笑話 人地有位實唔俾你亞裔上 要天才中既天才先得

其他人注定成世做白人黑人既肉便器
咁亞洲人有咩地位要比人罰
品德收生條件
都睇到移民撚佢地下一代都係俾人叫佢地死番中國
之後四分衛就係有腦白人做指揮
同老美由少數精英帶領一班蠢材嘅傳統一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞