美國18歲華裔男SAT考近滿分 哈佛、麻省等6名校拒錄惹爭議

709 回覆
877 Like 38 Dislike
Race quota 其實正正顯示出邊個race 少啲精英
美國人要拎美國visa
人哋美國人
點解唔讀美國大學
要千里之外去亞洲讀
你都唔「一定」要住香港㗎
想嘅可以番大灣區定居
尋找機遇
你唔北上發展
美國係世界霸權,掌控成個世界秩序,洗鬼你呢啲撚屌教佢咩叫人材
屌,原來係美国人
係香港10A入唔到港大中大
點解唔入嶺大

蜘蛛仔都係因為識iron man先有得讀
同我嘈嗰個都係典型cctoy
想笑死人咩
是,佢應該揀OU黎讀
1)全美唔止個6間
2)唔係美國讀唔一定去支那讀
呢個post明白點解有啲人咁廢
俾人歧視都奶
Sat1590都唔係
唔通你呢個cctoy係
佢哋個諗法係
以前對黑人太差,搞到咁多黑人社會地位差冇上流機會
依家要超補償俾黑人去填返以前對黑人做嘅衰嘢,幫佢哋上流
可以選擇去外國
你係頂級名校見到個非華人種申請者父母係校友之餘仲會捐錢回饋母校

同一個華人申請者父母基層出身or 佢父母係校友但從來都冇捐錢畀母校

咁係人都識揀啦

就好似早排辛偉誠同佢老婆捐錢畀美國母校一樣

但華人賤種唔明同唔跟歐美精英上流社會玩法咪出事囉

所以美國名校勁唔鐘意收華人種就係咁
一睇就知大陸種
係嘅
你啱

係唔係interview唔得?
你就真係賤種啦以前美國院校未咁做,係人才都收,大把亞裔入到去,宜家亞裔菁英遍佈美國,你呢啲賤種奴才唔會明㗎啦
咁仲有邊間大學勁過/睇齊佢報讀嘅大學?
玩膠都用下腦啦
1我分數1590點解唔可以讀我分數讀到嘅最好嘅
2你點解唔「想」番去大灣區或者去第度尋找機遇
要留喺香港
https://redian.news/wxnews/402735

洛杉磯拉汶市(La Verne )17歲華裔女生張君澤(Jenny Zhang )學業優秀,在多個領域表現突出,目前尚未高中畢業,就已收到包括哈佛、史丹福、耶魯、加州理工、麻省理工等名校邀請信,希望她能夠申請深造,並提供足額獎學金。張君澤說,她喜歡冒險,尤其對航太、人工智能比較感興趣。

張君澤目前就讀博尼塔高中(Bonita High School )11年級。她自2017年隨父母從中國北京移民美國,先前在北京當地一所小學讀書。

樓上話美帝因為國安唔收支那人/條友支那種唔收抵死嘅傻閪肯收嗲未
真。支那人反而爭住收呀
亞裔WFC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞