人中之龍新作消息!

1001 回覆
163 Like 15 Dislike
Voice嗰個毛泰九
其實想問好耐
祭汪會個汪係咪指汪精衛??
SEGA Sale 人中之龍維新極 6 折, 由 488 減到 292, 算唔算抵買? Autumn Sale 會唔會平啲?另外想問個咩 Deluxe Edition 有咩分別?
今年二月出,而家已經係新低
Autumn Sale答你唔到
Deluxe Edition Steam Page有寫,你拉落去望,不過我覺得冇需要買deluxe,得額外難度同skin,唔係真係多咗content玩

btw, 7直頭去到2折
買左 Deluxe, 見好似有靚啲嘅武士刀, 睇下好唔好玩玩 7 可能冇人玩, 要大賤賣
其實7又唔係差
老實講隻game打鬥同ragdoll係點大家都知,轉半回合制出招有晒企位都唔係一件壞事
可能大特價順便當7外傳同8嘅廣告
5係歷代最好玩
7 嘅反應真係好兩極 準備掃 7 外傳同 8, pre order 先
韋禮安?
笑左, 又幾似
其實人中真係好上癮,好多時係玩小遊戲,玩到唔想玩主線
人中0真係系列嘅巔峰,故事同遊戲性真係一流
外傳同八都會買
純粹以其他回合制遊戲計
人7個系統我自己覺得幾差

唯有希望人8真係可以大大改善
外傳同 8 好似都係回合制?真心唔太 like, 之前啲系列可以當街霸咁打, 依家冇左嗰種原素
畫面仲係咁垃圾想點
外傳係舊時玩法
又係可換風格咁
8就7玩法、但未有太多詳情
就黎出8,引人落坑啫
其實間唔中呢堆舊game都特價
同埋呢排steam做緊sega sale, ps好似再平多少少
不過其實都係照買, 追開冇理由唔追埋落去
我覺得個難度可以再提升下
真正有挑戰ge得千禧塔
同埋職業平衡可以再做好D
以前係其他post都講過

我認為人龍7最大問題係個戰鬥系統做唔到純策略

例如移動範圍同技能呢啲

可以打埋其他人 但因為自動移動

兩邊啲人係咁郁黎郁去 變咗有啲難

而且戰鬥每場快極都一分鐘 對於遇敵率咁高

會變到好拖
加埋職業唔平衡, 同埋其實都無乜配裝配技可言(裝備都係純數值)
buff同debuff又唔算太大作用
回合制既策略性其實真係得個皮毛
不過成個概念(係真實世界既DQ, 啲技能職業惡搞, 加埋春日呢個中年中二病)加埋係幾新鮮所以第一次玩都可以接受
但個系統真係要再改進
7代剩係得千禧塔要用到buff同debuff
其他用職業同等級就輕鬆壓制

印象中主線有少少苦戰感覺得雙島戰
連桐生戰都可以用成班女加警衛輕鬆屈
你咩版
我ps 7月買先204
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞