人中之龍新作消息!

1001 回覆
163 Like 15 Dislike
人中0 用舊引擎咪幾好
就算啲真人模都唔係話太柒
出6之前個試版未TUNE重得人驚
最多做到24FPS真係好鬼有電影感
以前Ragdoll Physics 真係笑撚到gapgap聲
其中連木村2都有, 只不過係打死人先會出現
人中6就下下擊飛都會出現
https://www.youtube.com/watch?v=R0bTLhwIobw
人中6係我唯一玩咗10分鐘就del game
唔知點解玩一陣就會好頭暈
我都想知係因為幀不足定係乜嘢
key尿醬
6叫做穩定地出30FPS
試版係連30都冇勁疾

打後D GAME佢先有得上番60FPS
所以佢出落PC版真係無得輸
直頭無限制fps可以直上144hz
4K仲可以暫緩無得去日本ge思鄉情
不過同時新引擎個畫面唔知點解有一種油膩感
行路都撞爆單車貨架
on9到
龍引擎啲打擊感假撚到
講起引擎就諗起佢個打鬥系統
極個個好玩到癡線 4個mode都勁撚正 仲有最勁嘅堂島之龍mode
然後就出人中6個究極熱血模式 廢撚到傻
打人啲手感又差
因為出6之前引擎開發到最純熟打到最爽
6換引擎即係要由最廢最垃圾既階段重頭開始過
有個mod將6代同極2 隻應龍動作換返去0代
個打擊感都係爽爆, 所以唔係動作問題, 真係龍引擎出事

不過依家睇英雄無名個Trailer, 最起碼個打擊感有返黎

0代真係舊引擎巔峰
上面都有段片講龍引擎個ragdoll問題
6同極2真係feel到自己唔係打人 係打公仔咁款
啲野掂一下就周街飛
0都未算 堂島之龍mode要pause先轉到
極就真係屈機 打鬥系統個流暢度真係諗起都爽
究極挨打模式
所以極2同6代我都係裝返個4 style mode黎玩
最起碼個觀感fit d, 同埋以前 moveset無咁多擊飛動作
其實啲人都係飄
不過係好左好多嘅
玩完 0 1 2 7, 依家齋等外傳好辛苦 維新極又成 4 舊水
維新極前排半價
嗰期買左 7
依家等緊 steam 秋天 sale
點解唔玩埋3-6既?
玩過0,1,2的話, 3係難入口d, 始終都係舊作中文remaster only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞