[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (51) 60個入面foul20個人 Philip=劣版狗毛!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike

補圖
一句點解退賽都唔提
原來係咁,OK,合符國情,繼續只批判檢討別人,只欣賞讚美自己,講野乜撚內容都冇,很正確

垃圾造星點簡導師嫁,定冇人肯DO? ON99
原來係咁,搞撚錯一句都唔提,邊睇都睇R頭嫁啦,仆街VIU即係引人屌佢姐
懷疑如果soon仔冇講錯嘢 何丙可能會投紅組

藍組好睇係lubia突出 做工audit9都好睇
其他人存在感 好似爭啲 可能係節目講其他成員講得少

紅組個一體感就強啲 MK做得好嘅

死亡之組入面希望MK Owen可以留低
M大哥同假MC走啦
蝦頭同Tim講啲嘢好廢
Oscar唔算廢嘅 但個人好主觀
剩低 何丙同Grace 一個評唱有料但係好似cut咗好一個評唱都係一般 但評跳幾有內容

結論:還我一燈
好驚foul 咗,純粹返嚟陪隊友決賽
其實我唔係好認得藍組既人
但整體黎講我覺得藍組除左一開頭有一個甩左下之外都唔差
紅組就成個energy無藍組咁好
講真 moley都仲好過假mc 假mc仲好意思講評判無提起過佢
好驚想快啲聽日

foul 咗香印即刻放棄唔睇

利申ptsd 造星四時晚晚都foul 咗啲鍾意嘅女
Master Class
啲聲唔齊就梗㗎啦 都幾明顯…
聽落感覺起碼好過星4嗰組嘅

估唔到Adams原來都唱得下 難怪比清嗰組都知呢個係對手嚟

蚊香唱真係唔及跳
聽落係執able嘅 等睇JF Tma 幫手

kakit好似強項真係得折骨舞
係就係仲好睇過ben 之但係折骨舞已經冇ben嗰陣咁新奇 評判似乎唔會再咁容易驚喜到
會擔心佢行唔得遠
識咗咁耐睇死佢唔會出聲,點知今次咁勁喺台上面爆鳩佢,人算不如天算
嘩原來係咁
viu 仲要賤撚到名都唔講,我地成家人R 哂頭邊個走咗

屌你剪片嗰班人想點,每晚睇45分鐘節目,要再上連登睇多一粒鐘補習咁補返啲劇情
追po睇到嘅資訊遠多於而家睇一集4x分鐘睇到嘅嘢
應該話 當前面Edward會深入到講音準 發聲方法 唱腔呢d咁technical既野既時候 我會expect dance battle都可以有個評判可以講到相類似既野
所以我先會講應該要搵個專業既人黎評
我都覺
但master class佢哋因為跳,所以影響到唱
理解但唔接髑
同意adams把聲係把想像中好,而且幾清澈
又唱得又跳得,真心charm
香印個key好似直情入低咗?我唔肯定係咪咁
想kakit再放啲,宜家感覺都係太內斂
Ash無乜太大感覺
The唔識串有啲位ok,但成組嘅唱都夾得唔好
粗lewis其實都唱得幾好
不過我諗呢組實力從來唔係問題
係表演無辦法連貫一致咁表達成組人嘅力量
而且我睇完都唔知佢哋表達緊啲咩
遲下完咗應該會幾空虛
全尼個方向應該係同緊藍組講死亡名單人選
香印攬人個shot

btw蕾安派死亡之組打Adams香印
係咪劉美君戰術嚟
grace評跳都叫做真係講到有咩好同唔好嘅 幫助到觀眾理解個表演嘅水平

唱就要問下diutv係咪cut晒何丙啲comment走
cut到得返廢Tim啲好 好 好
年年等直播同埋決賽之後都係咁慣了
節目黎姐 咁認真做乜
呢個節目都出左親生仔
Show一場
好心蝦頭呢啲垃圾咪做評判
藍組唱到破地獄咁都話好好聽
真係cls
如果係sunny 應該已經拿晒口面
本身睇表演都睇唔到王鋒有幾charm
點知原來仲要係個大仆街黎
多謝你
今晚可以安心瞓個靚覺
Philip真係勁賤格 Cut到mk得返一句
仲話佢擔心mk唱歌就好似mk擔心佢跳舞一樣
明明佢唱歌都好令人擔心
其實佢先至係要cut到得返一句嗰個
大家唔好再話佢假mc 佢hi邊都hi唔到
咁grace的確係好過之前sherman鄭融果d既
只係未算真係去到好technical既層面 又或者可能有講但cut走哂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞