[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (51) 60個入面foul20個人 Philip=劣版狗毛!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
仲要依家啲節目俾呢批新女拎哂嚟做

以前shirley 同 mishy 真係好有內涵,講野把聲又好聽又舒服,on99 都有yoshi helen 嗰啲笑下

依家啲新女一係嘈撚到癲,一係靜撚到喊
未至於Moley醜樣啲
就算拎左第一,啲觀眾覺得你唔值,都係冇咩意義
做9阿澤就cut啲跳台shot啦
又唔係無social media 要話番你惡剪佢有幾難
剪晒出嚟你自己諗啦
佢費事直接得罪親生仔
又唔會俾你紅組話做9佢啲仔唔播真相
玩得都係想出道
唔係佢就唔撚會跳台啦
佢就係覺得值得先咁做
這刻我要破繭嘅soching 勁正,樣又靚把聲又好聽,仲跳得好好睇,覺得唱歌唔使單靠winka, collar 應該終於上到位

dllm soching
winka 真係好樣衰
唔會觸覺差到咁掛
應該係預左風向實會一面倒王鋒
唯有靠剪接將傷害性減低
例如Winwin d濕9表情>王君馨加持王鋒>評判對件事輕描淡寫>然後紅組贏左得阿澤一個重要黑房發牢騷
成班mk妹講嘢勁冇腦
我想睇shirley mishy yoshi helen kathy仔呀
白水bb潛力股 俾多啲鏡頭唔該
Adams真心唔差 跳舞好投入 masterclass聽佢唱歌都唔錯
咁又唔洗燒埋佢 響評判角度只係知道兩邊唔同步,
呢度第一下都係話阿澤唔啱
係後面黑房有埋綵排片先分到
旁白君mean咀先係最大風向
試想像吓 如果佢話「前隊友咁信任你 竟然去表演嗰吓走場 對唔對得住呀澤呢可?」
佢真係唔洗出道

點撚知個旁白話 算啦無野喇
屌真係痴撚線
劇本就係事前派定 跟住人設/劇情演先叫劇本
我上面已經講咗幾次 如果係普通做show比剪片無限放大/曲解果啲根本唔叫劇本 最多叫set up/借題發揮
你夾硬將呢樣嘢解做劇本冇意思 同自創一個名詞冇分別
唔否認做得娛樂圈既人都係有啲手段,只不過佢又唔靚仔,又唔係好有實力,又冇咩個人之處,就唔好搞咁多野,不如努力提升實力先,依加比佢有Noise,但全部都係負面既,睇唔到佢依下成功左係邊
Cc頒獎禮幾條女做主持嗌到爆哂咪
Anson Lo當初30強不入添
而家最紅係佢
我覺得佢埸上表現其實唔錯,唔及Lyman同Adams搶眼,但都好睇既
我反而覺得佢場下大鑊啲,講野個tone好悶,有陣下弦味
佢個側手翻翻唔起handstand唔係咁得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞