[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (51) 60個入面foul20個人 Philip=劣版狗毛!

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
哩單野之後佢地都好難組埋同一個團
Lucas:「越夜越有gay
佢睇落都幾活潑 想睇多啲佢講野
仲要剪埋排舞條片落去,即係俾埋證據話之前真係唔同排法
王鋒仲係親生仔
點知連多年兄弟都會冼
澤真係慘
想話保護佢根本唔會擺證據對比
係咪timo劇本
我覺得藍組自選項目有啲似耍雜技
想show哂最好嘅技藝俾人睇
但企定定唱好一句就做唔到
未必係走音,但唱歌唔係無走音就夠
而且我覺得個編曲唔好聽先係重點
佢成個編排我都覺得都有啲一忽忽咁
哦,你rap到喎,咁我加段rap落去,哦你唱到喎,咁我俾呢句你唱
我覺得完整性差咁啲
而最後我唔係好知佢哋個表演想表達一個點樣嘅msg
你又唔係嗰啲純粹要型嘅bombombom式跳唱
你又好似有啲嘢想講
但我睇唔明,但就睇咗堆好似好高難度動作嘅嘢
我覺得既然個表演時長都唔係短,點解唔諗清楚個起承轉合應該點做呢
宜家我睇完都唔知睇咗啲咩
只能講唔係話佢哋技術差,係排得唔好
timo嗰個撚係劇本
節目組擺明唔知咁會累死timo
再加埋timo連續幾Round表現都唔係好
直接變咗反派人物
timo 劇本
唔係timo 係劇本
我覺得rap係少少多咗
有concept有故事係好 但可能盡量減少啲雜技動作 集中storytelling嘅部分 再練返多少少唱歌部分
應該整體就會好啲
但冇辦法啦 佢哋比賽緊係好想show晒自己叻嘅嘢俾評判睇 始終你唔知自己會唔會係下一個被foul
同埋如果有啲人擅長某樣嘢 但唔擺落表演到 當事人有機會有hard feeling
係唔容易平衡嘅 所以呢個都係學習嘅一部份希望佢哋繼續加油
其實兩個friend極有限
一個跣一個督
唉明明dance version兩個勁好睇
搞咩假想敵路線
你個中文語意有改變到咩
咪一樣都係timo嗰個係劇本或者係arrange俾佢
定你想講timo自己arrange俾自己做反派
其實佢啲直播會唔覺意漏口風左賽果
定其實追開post嘅都估到咩人foul左?
香印怕醜勁cute會雙手遮住塊面🙈
我都同意
其實以前幾屆較前期嘅小組都會有少少lost focus嘅問題
到第二round或者第三round小組賽就會比較清楚要點做一個表演
係會有進步嘅
但個成本就係會淘汰你嘅隊友
個過程會好painful
無論藍定紅贏,希望香印可以留後少少
唔係呀
姐係佢條路係timo式走向
親生仔變滅亡呀
就瞓著俾次機會
點解會簽王峰尾後針做親生仔?
天煞有fanbase
kc有winwin
王鋒未知
Timo自己整死自己啦
希望王鋒唔會死得咁慘啦
雖然咁樣臨時改step,點都洗唔走卑劣呢個觀感架啦
但timo起碼止到蝕,入唔到最後10強,唔駛俾人公開處刑
王鋒如果入咗十強,又中途無任何嘢幫佢解釋,就仆街了
佢啲手指都好好睇我都可以的
今集出咗街之後王鋒應該唔洗捧喇
佢呢單野真係無得拗
你咁樣陰9人一鑊 就算比你贏咗比賽 一定輸觀眾緣
之後做咩都會比人記住佢男人老狗咁陰險
話說timo係咪唔唱得
唔記得咗
睇完個live覺得香印bb同owen bb勁cute
對lucas都改觀咗
何止唔唱得,經常性發台瘟
甩rap詞,甩歌詞,甩step都試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞