美劇集中討論區(74) The Bear S2 | I'm a Virgo | Black Mirror S6

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
趁有時間追翻Foundation s1
真係近年少數sci fi 算係好睇

都幾期待呢套
第1次女人擔正TD
不過S4班底已經唔係原本個creator
依家係咪最大問題係Netflix ?
前日睇哂S2, claire好正好sweet, 想現實都有個咁嘅gf

值得睇?
Setting 係幾正,但未到dune咁,劣化版,大帝三個主要演員都好有説服力同好戲,但略嫌懸疑感不足,最近sci-fi 類劇太多屎作,所以合格有餘
但第二條線女主角真係好撚醜。
套野未上我期待好耐
點知一睇頭2集,做乜係咁扑野
我係飛機用iPad 睇,咁多空姐行過我都唔好意思

好啦講lily 比weeknd 洗哂腦咁以為佢會任由擺佈做雞玩群p
點知無啦啦weeknd無預兆下變廢(第5集尾,到第6集出黎無啦啦變廢人)

Lily 又無啦啦黑化,叫ex返黎扑野,又叫人影佢相屈佢?(本來我以為weeknd叫,但睇到結尾覺得係lily指示)

兩個人無啦啦變到咁
套戲唔知做乜鳩
好,有時間睇下先,不過dune 我都唔覺得特別好睇(冇睇過書)

Sci-fi 如果爛尾我通常唔會開
唔止應該係全部台大粒野都唔妥協
今季成件事似係claire追carmy多過carmy溝claire
carmy下季要兼顧餐廳+追返條女
Hijack 今集

現實生活中Massimo Bottura都係咁對佢老婆,
拍拖時呼之則來揮之則去, 結果最尾都係結埋婚, 生埋仔女
所以係證明可以愛情事業兩兼顧
終於追完5季Marvellous Mrs Maisel,好撚好睇
佢現實有冇好似sydney咁既partner?
未上前都真係有少少期待
公開場合睇要好大勇氣喺屋企睇都尷尬

寫啲咁既垃圾劇出黎180度plot twist
最尾格硬係要搞到比女人迫害咁扮哂受害者
佢地臨尾個試鏡大會先攞命
唱首歌 典黎典去又扮到發掘咗班世紀巨星笑死人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞