美劇集中討論區(74) The Bear S2 | I'm a Virgo | Black Mirror S6

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
正經想睇劇情嚟講,呢套真係棄得

第3集頭半集on 9到笑咗
仲同頭1-2集好似唔同層次埋添

個視點剪輯到男主角變咁做main lead
個故變左weeknd音樂特輯嘅MV 故頭尾入咗2首歌,係好聽嘅,應該係全套嘢亮點

但因為佢嘅演技做唔到腦控個類高智能角色,佢就好似on9仔咁大喊大叫就成功操控

呢集d on9 sex 情節成功將個女主角完全被物化到MV 級俾仔搞個d 無腦model 層次

上半集就應該想是旦過渡返#2、#3 d 劇情接駁
jennie 個段無位入,是旦攝咗係中間,仲要不作任何說明

下半集正常返d , 但又好似男主角唔係做咩邪魔角色,佢好似其實係d心靈雞湯類導師成個男主角team變咗極正派嘅天使級拯救員拯救墮落女主角咁

心諗做乜9唔怪得之要炒咗拍左三分二嘅導演
好明顯佢地兩個想表示個故事訊息都唔同

套嘢根本玩爛晒仲要玩爛得幾嚴重
有d 同情有份拍呢套戲嘅演員

睇頭2集個女導演好似想集中idol 壓力同傷痕墮落
但weeknd好似想講多d 音樂上嘅嘢,過去、傷痕同墮落其實都係音樂嘅來源

我諗我應該會睇埋去開始想睇weeknd其實個腦諗緊咩,個心係想做咩劇
Black mirror係咪可以直接由第三季(Netflix製作)睇?
原來第一季成十幾年前

佢地Skarsgård其實仲有個光頭
s1個 ending
好多時finale都係反應
架船夜晚訓好似幾嘈下啲水聲
仲可以餵隱形貓
不過講真如果公司資助去咁正既地方跟大隻仔學整餅
冇人工都肯

carmy佢地好好安排哂佢地個個去學野
phoebe發完明星夢未
https://twitter.com/sckberry/status/1673725470787923970
有人又提起佢sign完個amazon deal之後冇做過野
又笑咗
可以但點解要skip頭兩季

唔知康城定最近電影宣傳有人問佢amazon套劇
好似話因為writers strike暫時都break緊
啱啱睇完ep3
今集都幾focus配角
Eb著唔到廚師衫個下應該會有Elaborate
Tina就好得意
成套劇個陷阱就係當你準備棄果陣
已經全劇完結果睇哂
啲劇情係單薄到痴線好耐未見過咁災難既劇
EP4未睇哂
我覺得suzanna son同肥婆唱歌對話果part係暫時成套劇最好睇

分析得好仔細
最慘係成件事冇深度之餘拍出黎又cringe
班cast直頭係受害者
典型Queerbaiting
好成功一條片J到finale
係咪chris evans暗中出資
唔會掛, 上第二季時Alba似無做過宣傳 (撞正被人爆同隊長一齊)
聽講佢地訂左婚, 好登對
美國巨腸值得擁有修女戰士
都好睇?
唔係頭兩季點上到神枱!?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞