[選項][武俠][長篇] 路仔 穿越到武俠世界 (49)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
話說樓豬仲記得路叔有流浮山結構圖㗎嘛?
B
B
B
世叔話好就吹大雞收萬劍門皮
世叔話唔好就自己一個出動收萬劍門皮
有印象 但唔記得幾時講過
應該po 8-10咁上下掛 係果期跟住冷血

樓豬提小陣又有嘢唔記得
不如樓主你講下對件事仲有乜印象睇下你仲有冇咩唔記得咗
錯了
係白髮癲婆派禮物果次
果陣樓豬已經一直唔記得咗要拆禮物
比人提咗佢四五次先記得拆
好難講姐
記唔記得路叔同人妻去全真果陣應承咗送錢比全真同安排尚書(朱廢老)同佢地見面
而朱廢老又ok
其實過咗兩個幾月應該全世界都知係路叔綁架人妻了
不了了之形既支線
其實應該一踏入返明國國境就直接路叔討伐篇
綁架人妻同萬劍門倒戈一樣係叛國投敵(雖然路叔其實冇國籍)
「綁架人妻」:自願跟佢走 而事後又比佢離開左
路叔係帶咗忍刀五人眾用暴力綁走人妻

仲要呃人妻佢地有係黑士莊見面

相信人妻已經對路叔粉轉黑
呢到好前wor
後尾講到幾時先同凡分開走
路叔為咗咕咕獻祭咗人妻
重點係個到
呢到一路都仲係以「路叔條囡」自居緊
所以咪話人妻應該要黑化
首先返到去me too路叔
同埋朱廢老要追究路叔隱瞞事實
未有「明教線」
咁d人過咗兩個月都會有行動㗎嘛
唔通樓豬想表演一次點溝返一條對自己因愛生恨嘅女
點解返明國之後咁多路人馬無行動都一早解釋左
唔想重重複複了 唔明就當樓豬文筆太差寫唔明大家啦
— B —

「你也有你的道理,如此一來我們就暫且下山,先等等世叔的回覆吧。」我答道。
追命點了點頭,然後便連同我一起下山,直接返回了沿海城市了。

回去那沿海城市以後,我隨著追命去到驛站附近,不過他不是去驛站交代訊息,而是在驛站附近找了一個男子,他的衣著就如普通的平民一樣,若然是我從這裡路過,恐怕我也不會注意到他…
不過話雖如此,當追命靠近他時,他便立即注意到追命,然後走近說了幾句,接著便是直接離開城市了。

那男子走後,追命便回過頭來走向我,於是我便直接問道「那人是…?」
「神侯府的探子,基本是我們四大名捕與世叔的「幫手」吧,我已經讓他傳訊回世叔那面,相信不用明天便已經會有答覆了。」追命解釋道。

A. 邀請他去喝酒
B. 提議暫時分頭行動 + (合理下一步行動)
---
聽日繼續
b
試下換裝(廢事d刀手圍哂過嚟)之後鳩行睇下會唔會撞到大媽
應該唔會了
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞